• KIADÓ ALBÉRLETEK AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 - 212.000 FORINT KÖZÖTT

    KIADÓ ALBÉRLETEK AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 - 212.000 FORINT KÖZÖTT

    Az előző bejegyzésünkben 3 remek kiadó lakást gyűjtöttünk össze, 150 ezer forint alatt. Mivel továbbra is sok megkeresés érkezik hozzánk az albérletekkel kapcsolatban, úgy gondoltuk, folytatjuk a sorozatunkat. Így a cikkünkben ugyancsak 3 ingatlant gyűjtöttünk össze 150 és 212 ezer forint közötti ársávban.

    A könnyebb átláthatóság érdekében növekvő sorrendben mutatjuk őket: reméljük ezek között megtalálod majd álmaid albérletét!

    Read more

  • 3 KIADÓ LAKÁS AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 FORINT ALATT

    3 KIADÓ LAKÁS AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 FORINT ALATT

    A járvány miatt jelenleg úgy fest, hogy mérséklődnek az albérletek árai. Ez valamilyen szinten érthető is, hiszen a külföldi turizmus a korlátozások miatt gyakorlatilag megszűnt, így rengeteg Airbnb-s lakás szabadult fel. Ezeket pedig a tulajdonosok most hosszú távra igyekeznek kiadni. A kereslet-kínálat oldal tehát megváltozott, így most jó esélyed van rá, hogy jó ár-érték arányú albérletet találj magadnak.

    Amennyiben éppen albérletet keresel, mutatunk 3 szuper ár-érték arányú lakást itt, az ingatlanbudafok.hu-n!

    Read more

  • TAVASZ ÉS TERASZ, AVAGY KERTES HÁZAK BUDAFOKON

    TAVASZ ÉS TERASZ, AVAGY KERTES HÁZAK BUDAFOKON

    Itt a tavasz, csiripelnek a madarak, és az embernek a hosszú tél után szüksége van némi D-vitaminra. Ilyenkor a legjobb kiülni a kertbe a teraszra, és sütkérezni a gyenge napfényben. Épp ezért úgy gondoltuk összeállítunk egy TOP 3-as listát a legjobb kertes házakról, itt az ingatlanbudafok.hu/blog/ oldalán.

    Az ember és a természet

    Hiába az urbanizáció (városiasodás), az embernek szüksége van a természetre - még akkor is, ha Budapesten él. Gondolj csak bele, hogy nyáron tele vannak a parkok, a Margit-sziget, és a Duna-part. Azonban előfordulhat, hogy csak csendesen ki szeretnél feküdni a napozni, olvasni egy könyvet, vagy épp meginni egy jéghideg üdítőt, és csak meredni a semmibe.

    Amennyiben kertes házad van, elkerülheted a nyüzsgést és anélkül élvezheted a zöld lombok látványát, hogy ki kellene lépned az utcára, és elsétálni a legközelebbi parkig.

    Read more

  • LAKÁSHITELEK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN: SZIGORÍTOTTÁK A FELTÉTELEKET

    LAKÁSHITELEK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN: SZIGORÍTOTTÁK A FELTÉTELEKET

    Egy ingatlan vásárlása talán az egyik legnagyobb, és legkomolyabb kiadás az ember életében. Sajnos nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy zsebből, pusztán a megtakarításokból kifizessenek egy sok tízmilliós összeget. Éppen ezért az egyik legkézenfekvőbb megoldás a lakáshitel igénylése. Azonban - mivel igencsak komoly összegekről van szó - nem mindegy, milyen konstrukciót választasz. 

    Mivel minden igény, helyzet eltérő, így a cikkben nem ajánlunk konkrét lakáshiteleket (erre az ingyenes tanácsadásunk során kerül sor). Azonban bemutatjuk, hogy mi szükséges a hiteligényléshez, mekkora önerő kell, és hogy be lehet-e számítani egy ingatlant fedezetként.

    Előbb azonban nézzük meg, mit mutatnak a statisztikák!

    Read more

  • AKADÁLYOZZA-E A BABAVÁRÓ HITELT A KORONAVÍRUS?

    AKADÁLYOZZA-E A BABAVÁRÓ HITELT A KORONAVÍRUS?

    A járvány nem csupán a lakásvásárlási terveket írta felül, de a hitelek piacát is. Éppen ezért a koronavírus miatt a legtöbb hiteligénylő meglehetősen nagy dilemmában van: vajon érdemes-e most beleugrani a CSOK-ba, vagy épp a Babaváró támogatásba?

    Mielőtt mélyebben is belemennénk a témába, így tömören bemutatjuk, mi is az a Babaváró hitel, és milyen feltételekkel tudod igényelni.

    Read more

  • CSOK ÉS KORONAVÍRUS: MIT KELL TUDNI EBBEN A HELYZETBEN?

    CSOK ÉS KORONAVÍRUS: MIT KELL TUDNI EBBEN A HELYZETBEN?

    Sajnos a koronavírus nem csupán karantént, de hibernációt is hozott magával. Mivel a járvány perpillanat az egész világgazdaságot megbénította, sajnos hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy türelmesen várjunk.

    Várjunk, amíg újra talpra áll a turizmus, várjunk, amíg újra megnyitják a határokat… és sajnos várnunk kell a hitelre - és így a CSOK-ra is.

    Read more

  • VÁLTOZIK-E AZ ÉRTÉKBECSLÉS MENETE A JÁRVÁNY MIATT?

    VÁLTOZIK-E AZ ÉRTÉKBECSLÉS MENETE A JÁRVÁNY MIATT?

    A koronavírus-járvány már az ingatlanpiacon érzékelteti a hatásait. Ez persze érthető is, hiszen sajnos a korlátozások, leállások miatt rengetegen vesztették el az állásukat, vagy került veszélybe az egzisztenciájuk, netán megélhetésük. Egyelőre lehetetlen megmondani, mikor futhat le a járvány, és végül milyen károkat szenvednek a különböző szektorok (és így az ingatlanpiac is).

    Az élet azonban nem áll meg - csak más mederben folyik tovább, mint ahogyan azt eddig megszokhattuk.

    Számtalan, kisebb-nagyobb változásra lehet számítani a hétköznapi rutin-jellegű procedúrák - így az ingatlan-értékbecslés során is.

    Read more

  • MINDEN, AMIT AZ ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNYRÓL TUDNI AKARTÁL

    MINDEN, AMIT AZ ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNYRÓL TUDNI AKARTÁL

    Aki valaha vásárolt, bérbeadott vagy csak nézelődött ingatlan után, biztosan hallott már az energiatanúsítványról. Sokak számára ez a szó azonban egy megfoghatatlan, ha úgy tetszik misztikus “valami”, amit nem igazán tudnak hova tenni.

    Éppen ezért úgy gondoltuk, érdemes körbejárni a témát, és részletesen is bemutatni az ingatlanok “zöld kártyáját”. A cikkben válaszolunk a leggyakrabban feltett kérdésekre, és egy infografikával is bemutatjuk, melyik besorolás pontosan mit is jelent.

    Read more

  • REKORD NÉGYZETMÉTERÁRAK BUDAPESTEN

    REKORD NÉGYZETMÉTERÁRAK BUDAPESTEN

    Habár a piacon jelenleg megállt az ingatlanárak növekedése, még így is vannak különösen magas négyzetméterárak Budapesten. Általánosságban elmondható, hogy nagy a szórás a fővároson belül - jellemzően a zöldövezetekben, és a belvároshoz közel magasabbak, míg a kívül eső kerületekben alacsonyabb az ingatlanok ára.

    Ahogyan említettük, a szórás meglehetősen nagy - olyannyira, hogy akár még egy adott kerületen belül is lehetnek nagyobb eltérések. Mi most - a könnyebb áttekinthetőség érdekében - a kerület összességében vett átlagárral számolunk.

    Nézzük is meg, hogy milyen rekordok születtek.

    Read more

  • DESIGN TRENDEK: EZEK A BELSŐÉPÍTÉSZETI TRENDEK VÁRNAK RÁNK 2020-BAN

    DESIGN TRENDEK: EZEK A BELSŐÉPÍTÉSZETI TRENDEK VÁRNAK RÁNK 2020-BAN

    Minden év elején új ötleteket kapunk a gyártóktól, hogy az aktuális évben milyen lakberendezési és belsőépítészeti megoldások lesznek a trenden. A 2020-as évvel valami egészen új és nagyban átformáló mozgalom indult el, ami egészen eltér az eddig lakberendezési stílusoktól.

    Telis-tele színekkel, új mintákkal és formákkal, egy igazán eleven és igényes korszak vár ránk! Nézzük át milyen ötletekkel lettünk gazdagabban 2020-ban!

    Read more

  • NEHEZEN FOGYNAK A HASZNÁLT LAKÁSOK... DE MI A HELYZET AZ ÚJÉPÍTÉSŰEKKEL?

    NEHEZEN FOGYNAK A HASZNÁLT LAKÁSOK... DE MI A HELYZET AZ ÚJÉPÍTÉSŰEKKEL?

    Érdekes adatok láttak napvilágot a KSH jelentéséből: az elszálló (vagyis most már leginkább stagnáló) ingatlanárak ellenére a magyarok ugyanis nem akarnak használt lakást vásárolni. És hogy mi lehet ennek az oka? A cikkünkben jövünk a számokkal, és a lehetséges magyarázattal.

    Read more

  • 4 SZUPER ELADÓ INGATLAN BUDAFOKON!

    4 SZUPER ELADÓ INGATLAN BUDAFOKON!

    Amennyiben Budafokon szeretnél rátalálni álmaid otthonára, mutatunk 4 remek eladó ingatlant, amelyek elnyerhetik a tetszésedet. Összeállításunkban újépítésű, és használt ingatlanokat egyaránt válogattunk, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő álomotthont. 

    Read more