INGATLANKÖZVETÍTÉS BUDAFOKON, A XXII. KERÜLETBEN

INGATLANKÖZVETÍTÉS BUDAFOKON, A XXII. KERÜLETBEN

Történelmi áttekintés:

De mielőtt tovább mennénk miért is érdemes itt ingatlant vásárolni, nézzünk egy kis történelmi áttekintést.

Budafok régen bányászváros volt, majd a bányászattal együtt a szőlőkultúra is kialakult.

Ahogyan közismert a Rómaiak ahol csak tudtak igyekeztek szőlőt ültetni, de az itteni mészköves löszös talaj, kifejezetten kedvezett ennek a növénynek.

Az 1800 évek közepétől a kőbányák kimerültek, a szőlészet viszont fellendült. Budafok alatt 25 – 30 km pincerendszer alakult ki, mely kiváló volt a bor tárolására.

Magyarország leghíresebb és nemzetközileg is tekintélyes Törley pincészet is itt helyezkedik el a XXII kerületben, Budafokon, akik már 1905 -ben egymillió palackot állítottak elő…

A századforduló környékén itt zajlott legtöbb kereskedelmi tárgyalás, mely a Duna közelségének (Aktív hajós forgalom) és a főváros közelségének is köszönhető volt.

Közlekedés:

A Pest felől három oldalról is könnyen megközelíthető a XXII kerület:

-  az egyik lehetőség a Budaörsi út elsősorban azoknak, akik a Petőfi híd felöl jönnek,

-  a másik a Szerémi út azoknak kényelmesebb akik a Rákóczi hídon keresztül érkeznek és a

-  harmadik lehetőség az M0 autópálya felöli megközelítés. 

Bevásárlás, szórakozás:

A Budafokiaknak a Campona az egyik legközelebbi és legkedveltebb bevásárló központjuk ahol a vásárlástól kezdve, az étkezési lehetőségeken keresztül számos szórakozási lehetőség fogadja a látogatókat, ezek közül is az egyik legismertebb a Tropicarium, melyet sokan csak a „Cápás állatkertnek” hívnak.

Budafoki ingatlanok 

A településen a régi patinás épületektől kezdve a modern lakásokig, társasházakig, családi házakig vannak ingatlanok, így valamennyi életforma kedvelője megtalálhatja itt álmai otthonát, vagy akár üzleti befektetését.

Budafokon számos szórakozási lehetőség és közintézmény is jelen van, így nem kell messzire menni egy kis szórakozásért, vagy a közügyek intézéséért.

Ha szeretnél Te is főváros egyik legkedveltebb, a XXII kerülébe költözni, keress minket bizalommal ! Mi is itt élünk, sokéves ingatlanközvetítői tapasztalattal rendelkezünk, így segítünk megtalálni Budafoknak azt a részét, ami leginkább illik az életviteledhez és ezen belül felfedezzük számodra azt az Ingatlant, mely kivalló otthonod lehet neked és a családodnak!

 


Zurück