AZ INGATLAN BUDAFOK MÁR VIRTUÁLISAN IS KÖRBEVEZET A LAKÁSOKBAN

AZ INGATLAN BUDAFOK MÁR VIRTUÁLISAN IS KÖRBEVEZET A LAKÁSOKBAN

Lakásbemutató a YouTube-on

Ma már, amikor minden második ember youtubernek vallja magát, könnyedén el lehet készíteni egy videót akár egy jobb telefonnal is. Épp ezért nem meglepő, hogy az ingatlanpiacon is felfedezték az előnyeit.

Miért jó a videó, az élő bemutatás már nem menő?

Mint oly’ sok mindennek, ennek is vannak előnyei és hátrányai. Az egyik, talán legnagyobb hendikep ezzel kapcsolatban az, hogy nem tudsz közvetlenül kérdéseket feltenni az ingatlanosnak.

Azonban számtalan előnye van, hiszen bármikor jöhet egy második hullám, vagy ne adj’ isten egy másik járvány, ami miatt az ember nem tud kimozdulni otthonról. A másik pedig, hogy a videó sokkal reálisabb képet ad az ingatlan állapotáról, és sokkal jobban el tudod képzelni magadat a falak között, mintha csak képeket nézegetnél.

Ráadásul nem kell felesleges köröket futni.

Ha úgy látod a videó alapján, hogy ez a lakás nem az álomotthonod, nem utaztál feleslegesen, és nem töltötted a délutánodat azzal, hogy lakásokat nézz.

A lejjebb látható videón te is láthatod majd, mire is gondoltunk. 

https://www.youtube.com/watch?v=CUH0GBl8bQU

 

Ingatlanos videók - ahogyan az Ingatlan Budafok készíti

Mi például szeretünk az “ügyfél szemével” látni, azaz a bejárati ajtótól haladni, szépen sorban végigjárva a helyiségeket. Amikor sétálunk, nem húzzuk feleslegesen az időt, hanem felgyorsítjuk a videót, hogy a lényegre tudj fókuszálni. 

A másik fontos dolog, hogy - miközben vizuálisan is próbálunk mindent átadni - fontos infókkal is szolgáljunk. Ezért láthatsz a bal alsó sarokban hasznos paramétereket arról, hogy mekkora a lakás, hol található, hány szobás, illetve kit tudsz felhívni, ha megtetszett a ház.

3D-s séta az ingatlanokban 

Sokan azt hiszik, hogy a 3D-s séta, és a lakásbemutató videó közé egyenlőségjelet lehet tenni, pedig két teljesen különböző dologról van szó.

Amíg a videó egy tényleges videót takar, ami nem interaktív, a 3D-s séta közben te magad irányítasz. Ilyet láthatsz  ebben a hirdetésünkben is.

Virtuális séta az Ingatlan Budafokkal - mit takar tulajdonképpen ez a szolgáltatás?

A 3D-s séta lényege, hogy az egész lakást lemodellezzük. Így egyrészt távoli nézetből, madártávlatból is láthatod az ingatlan alaprajzát.

Ehhez a bal alsó sarokban található “View Dollhouse” ikonra kell kattintanod.

Ekkor megjelenik a “babaház”, amire a görgő segítségével ráközelíthetsz, illetve az ujjadat a bal egérgombon tartva forgathatod.

A “View Floor Planre” kattintva pedig felülnézetből láthatod a lakás 3D-s alaprajzát.

Van még két, igencsak hasznos funkció, amit imádni fogsz. Az egyik, az ún. “Measurement Mode”, ami tulajdonképpen egy magyarul körülbelül egy „mérés-módnak” felel meg.

A lényege, hogy 2-3 vagy több pontra kattintva lemérheted, mekkora a távolság.

Ez jól jöhet akkor, ha tudni szeretnéd, hogy a kedvenc bútoraid, például a kanapéd, elfér-e a majd a jövőbeli nappalidban.

Amennyiben rendelkezel otthon VR-szemüveggel, így akár konkrétan is virtuális sétát tehetsz az egész lakásban. 

Ehhez a “View in VR” piktogramra kell kattintanod.

 

Az egész rendszer tehát picit tulajdonképpen olyan, mint a Google Maps - csak a lakásban. 

Összegzés

Talán ebből is jól látszik, hogy cégünk igyekszik haladni a korral, és kiszolgálni a legmagasabb igényeket is. 

Ha szívesen néznél még hasonló ingatlanokat, látogasd meg az oldalunkat, és böngéssz kedvedre! 

 


Vissza