• HOGYAN TALÁLD MEG ÁLMAID OTTHONÁT? INGATLAN KERESÉSI TIPPEK

  HOGYAN TALÁLD MEG ÁLMAID OTTHONÁT? INGATLAN KERESÉSI TIPPEK

  Megtalálni az álomotthont picit olyan, mint megtalálni álmaid párját. Mindenkinek van elképzelése arról, hogy milyen az ideális férfi/nő, lehet szőke, barna, fekete hajú; kék vagy barna szemű, magas vagy alacsony. Érdekes, hogy az álomházat mégis sokan vaktában lövöldözve keresik. 

  Persze lehet, hogy te azon szerencsések közé tartozol, aki egész egyszerűen meglátott egy házat, és beleszeretett úgy ahogy volt. Ha viszont nem, akkor érdemes elolvasnod a listát, mert rengeteg új ötletet adunk majd.

  Tovább olvasok

 • LAKÁST VÁSÁROLNÁL? ÍGY (NEM) ÉRDEMES ALKUDOZNI

  LAKÁST VÁSÁROLNÁL? ÍGY (NEM) ÉRDEMES ALKUDOZNI

  Talán mindenféle előítélet nélkül kijelenthetjük, hogy mi magyarok bizony ár érzékenyek vagyunk. Ha valami akciós, szinte biztos, hogy egyből elkapkodjuk, ha pedig valami (szerintünk) aránytalanul túlárazott, akkor nem fogjuk megvásárolni.

  Ez pedig hatványozottan igaz akkor, ha az ember egy nagyobb értékű ingóságot - például autót - vagy ingatlant szeretne venni. Ilyen esetekben még azok is alkudozni kényszerülnek, akik egyébként még csak a gondolatától is irtóznak. 

  De hogyan kell helyesen alkudni? 

  Tovább olvasok

 • NEM AKAR KIKÖLTÖZNI AZ ALBÉRLŐ - MIT TEGYEK? KISOKOS TULAJDONOSOKNAK

  NEM AKAR KIKÖLTÖZNI AZ ALBÉRLŐ - MIT TEGYEK? KISOKOS TULAJDONOSOKNAK

  A kedves albérlő fogja, megmakacsolja magát és úgy dönt, hogy ő bizony nem fog kiköltözni a lakásból. Sajnos szinte minden ingatlantulajdonosnak ismerős lehet a probléma. 

  Összességében nagyon nehéz mindenki számára megfelelő megoldást találni - de lehet néhány trükk a tarsolyban. Ezeket mutatjuk most be a cikkben.

  Tovább olvasok

 • MENNYIÉRT MEHET ALBÉRLETBE EGY EGYETEMISTA? ÉS MIRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI?

  MENNYIÉRT MEHET ALBÉRLETBE EGY EGYETEMISTA? ÉS MIRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI?

  Július 22-én hirdették ki a ponthatárokat - ez a dátum azonban nem csak azért fontos, mert az egyetemi felvételi múlott rajta. Innéttől ugyanis eldördül a startpisztoly, és megindul a roham az albérletekért. 

  De mire számíthat az, akit most vettek fel egyetemre? Mennyibe kerül egy átlagos albérlet Budapesten, és a többi, egyetemi városban? Mit tehet az, aki nem jutott be a kollégiumokba?

  Utánanéztünk.

  Tovább olvasok

 • HOGYAN LEGYEN BIZTONSÁGOS AZ OTTHONOD? [5+1 PRAKTIKUS TIPP]

  HOGYAN LEGYEN BIZTONSÁGOS AZ OTTHONOD? [5+1 PRAKTIKUS TIPP]

  A neten rengeteg hírt találni betöréses lopásokkal, rablásokkal kapcsolatban. És a veszély bizony nem csak vidéken, hanem a fővárosban is nagyon valós. 

  Tovább olvasok

 • MIÉRT DRÁGULNAK AZ ÉPÍTŐANYAGOK?

  MIÉRT DRÁGULNAK AZ ÉPÍTŐANYAGOK?

  Ezerrel dübörögnek a felújítási projektek az országban - ami talán még ennél is fontosabb, hogy ezzel párhuzamosan az építőanyagok is esztelen drágulásba kezdtek. Ami ma 20.000 forint, könnyen lehet, hogy egy hét múlva már 25.000 forint lesz, és ami a legrosszabb, hogy egyelőre nem látni a folyamat végét.

  Tovább olvasok

 • 5 TIPP, HOGYAN KÉSZÍTS JÓ FOTÓT AZ INGATLANRÓL (HOGY EL TUDD ADNI)

  5 TIPP, HOGYAN KÉSZÍTS JÓ FOTÓT AZ INGATLANRÓL (HOGY EL TUDD ADNI)

  Rengeteg (tényleg: rengeteg) olyan ingatlan hirdetéssel találkozni a neten, ahol a képek finoman szólva sem néznek ki jól. Bár most pezseg az ingatlanpiac, és jó esélyei vannak annak, aki el szeretné adni a lakását, mégsem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ne tegyünk meg mindent a sikeres ingatlan eladás érdekében. 

  Épp ezért most olyan tippeket mutatunk, amik optikailag feltuningolják az ingatlan hirdetésedet, így jelentősen lerövidítheted az eladás idejét!

  Tipp: ha szeretnél tippeket kapni arról, hogyan kell jó szöveget írni az ingatlan adatlapodra, akkor kattints ide, és olvasd el az útmutatónkat!

  Tovább olvasok

 • MINDEN, AMIT A NAPELEMRŐL ÉS AZ ELEKTROMOS FŰTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

  MINDEN, AMIT A NAPELEMRŐL ÉS AZ ELEKTROMOS FŰTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

  Az új építésű házak esetében már elvárás, hogy legyen megújuló energia, azonban egyre több felújító is választ valamilyen alternatív energiaforrást. Ezek közül az egyik legnépszerűbb kombó a napelemes rendszer és az elektromos fűtés. De vajon mennyibe kerül egy ilyen rendszer telepítése? Tényleg megéri? És lehet-e rá támogatást kapni? 

  A cikkben most bemutatunk mindent, amit ezekről tudni érdemes.

  Tovább olvasok

 • LAKÁSFELÚJÍTÁSI LÁZ: ÉRDEMES-E (MOST) BELEVÁGNI?

  LAKÁSFELÚJÍTÁSI LÁZ: ÉRDEMES-E (MOST) BELEVÁGNI?

  A lakásfelújítási támogatásoknak köszönhetően a vásárlók valósággal megrohamozták a használt lakások piacát, főleg a megyeszékhelyeken - a fővárosban viszont némi visszaesés tapasztalható.

  A másik részről viszont ott van az elképesztő mértékű építőanyag drágulás, valamint a szakemberhiány, ami megriasztja a felújítani készülőket. Vajon érdemes-e most belevágni, vagy játsszunk inkább a kivárásra? Mi az oka az építőanyagok drágulásának? Ezeket járjuk most körbe a cikkben.

  Tovább olvasok

 • VÁRNI VAGY NEM VÁRNI? AVAGY ÉRDEMES-E MOST ELADNI AZ INGATLANT

  VÁRNI VAGY NEM VÁRNI? AVAGY ÉRDEMES-E MOST ELADNI AZ INGATLANT

  A jelenlegi ingatlanbummot elnézve az ember csak arra tud gondolni, hogy hova tovább? Némi stagnálást követően ugyanis az ingatlanárak ismét meredeken emelkedni kezdtek, annal ellenére, hogy az 5%-os, kedvezményes lakásáfa miatt most "olcsóbbak" a lakások. 

  Ha most te is azon morfondírozol, hogy érdemes-e várni, vagy most kell lépni, és a csúcson eladni az ingatlant, akkor ez a cikk neked szól!

   

  Tovább olvasok

 • MITŐL OKOS AZ OKOSOTTHON, ÉS MIT ÉRDEMES RÓLA TUDNI?

  MITŐL OKOS AZ OKOSOTTHON, ÉS MIT ÉRDEMES RÓLA TUDNI?

  Ma már kis túlzással minden “okosabb nálunk”: a telefon, a tévé, a porszívó - de kapható már okoshűtő és okostükör is. Az “okos-trend” pedig már jó pár éve elérte a házakat is; viszont a technológia csak az elmúlt 2-3 évben lett annyira kiforrott, hogy már megfizethető kategóriába tartozik. 

  De tulajdonképpen mitől is okos egy okosotthon? Tényleg ez a jövő? És ha igen, akkor mi lesz a régi házakkal? 

  Tovább olvasok

 • ÉRDEMES-E AZ INGATLANT FACEBOOK MARKETPLACE-N HIRDETNI?

  ÉRDEMES-E AZ INGATLANT FACEBOOK MARKETPLACE-N HIRDETNI?

  Egy kissé rendhagyó poszt következik, azonban úgy gondoljuk, hogy ingatlanosként nem mehetünk el szó nélkül mellette. A Marketplace-t a "Facebook Vaterájaként" is emlegetik, és mivel rengeteg ingatlant hirdetnek, így nagyon érdekes ingatlanos szemmel is jobban megvizsgálni a platformot.

  A cikkben bemutatjuk, mi is az a Facebook Marketplace, miért lehet hasznos, ha ingatlan hirdetést szeretnél feladni, illetve milyen előnyei és hátrányai vannak.

  Tovább olvasok