• MILYENEK A JÓ VÍZPARTI INGATLANOK? EZEKRE FIGYELJ, HA NYARALÓT KERESEL!

  MILYENEK A JÓ VÍZPARTI INGATLANOK? EZEKRE FIGYELJ, HA NYARALÓT KERESEL!

  Mivel javában tombol a nyár, egyre többen keresnek olyan nyaralót, ahol eltölthetik a szünidőt. A vásárlók körében igencsak fontos szempont, hogy közel legyen a vízpart - vagy akár közvetlen kapcsolattal rendelkezzen.

  Ha követed az ingatlannak kapcsolatos híreket, biztosan olvastál már róla, hogy a járvány hatására megugrott a kereslet a nyaralók iránt. Ez pedig, ha lehet, még inkább feljebb strófolta a vízparti ingatlanok árát is. 

  Jó néhány évvel ezelőtt még remek áron lehetett kapni tóparti házakat, nyaralókat azonban ma már jóval szemfülesebbnek kell lenned, ha ilyenre vágysz.

  Épp ezért, ha ilyenben gondolkozol, érdemes elolvasni a cikkünket, hiszen összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amiket a vásárlás során figyelembe kell venned. 

  Ezenkívül megmutatjuk azt is, hol lehet olcsóbban hozzájutni a vízparti nyaralókhoz.

  Tovább olvasok

 • VISSZAESETT A KERESLET AZ ÚJÉPÍTÉSŰ LAKÁSOK PIACÁN

  VISSZAESETT A KERESLET AZ ÚJÉPÍTÉSŰ LAKÁSOK PIACÁN

  Meglehetősen csökkent a kereslet az újépítésű lakások iránt, ami leginkább a fővárost érinti. A statisztikai adatok alapján az egy évvel ezelőttihez képest csaknem 40%-kal kevesebb építkezést indítottak el - ami jól jelzi a csökkenő keresletet is.

  Ez a visszaesés azonban nem tapasztalható a megyei jogú városokban, hiszen általában jóval kevesebb projektet indítottak el a beruházók - így a kínálat sem olyan jelentős, mint Budapesten.

  Ugyanakkor érdekes megnézni, miként alakulnak a négyzetméterárak a fővárosban, és az egyes megyei jogú városokban. Ahogyan azt lent láthatjátok majd, eléggé markáns a különbség.

  Tovább olvasok

 • MILYEN HATÁSA LESZ AZ AIRBNB-S LAKÁSOK SZABÁLYOZÁSÁNAK?

  MILYEN HATÁSA LESZ AZ AIRBNB-S LAKÁSOK SZABÁLYOZÁSÁNAK?

  Már régebb óta terítéken van a rövidtávú lakáskiadások korlátozása, ám az ezzel kapcsolatos törvényeket csak most fogadták el. A szabályozás leginkább a budapesti ingatlantulajdonosokat érinti, és - mint minden szabályozás - jelentős változásokat hozhat a piacon.

  Azonban mielőtt belemennénk a szabályozás részleteibe, tegyük tisztába a fogalmakat, és nézzük meg, mit is jelent tulajdonképpen az Airbnb.

  Tovább olvasok

 • MILYEN A JÓ INGATLANOS? 5 TIPP, HOGYAN ISMERHETED FEL ŐKET

  MILYEN A JÓ INGATLANOS? 5 TIPP, HOGYAN ISMERHETED FEL ŐKET

  Sok kezdő ingatlanközvetítőtől megkapjuk a fent említett kérdést, azonban nem egyszerű válaszolni rá. 

  Egyrészt ugye azért, mert mi - ingatlanosok - teljesen másképp látjuk belülről a szakmát, mint egy hétköznapi ember, aki egyébként életében maximum egyszer találkozik a tanácsadóval.

  Másrészt pedig relatív, kinek mi számít jónak. Habitustól függ, hogy valaki szeret-e jókat beszélgetni, kérdezni, vagy inkább a csendes, körbevezető típust kedveli-e.

  Azonban vannak olyan örökzöld elemek, amik embertípustól függetlenül ráhúzhatóak egy jó ingatlanosra.

  Tovább olvasok

 • HOGYAN ÍRD MEG AZ INGATLANHIRDETÉS SZÖVEGÉT? 5 TIPP EGY SZÖVEGÍRÓTÓL

  HOGYAN ÍRD MEG AZ INGATLANHIRDETÉS SZÖVEGÉT? 5 TIPP EGY SZÖVEGÍRÓTÓL

  Egy jó ingatlant is el lehet adni egy rossz lakás hirdetéssel - csak sokkal nehezebb. Megfordítva a dolgot: egy rossz ingatlant is el lehet adni egy jó hirdetéssel. Ebből már talán te is jól látod, hogy egy-egy eladó ingatlan esetében mekkora jelentősége is van a szövegnek. 

  Jómagam már számtalan olyan hirdetéssel találkoztam, ami után biztos voltam benne, hogy az ingatlanos vagy a tulaj igazából el sem akarja adni a lakást. 

  Sokan csak és kizárólag a fényképeket tartják fontosnak. Való igaz, hogy nagyon lényegesek, hiszen elsősorban vizuálisan kell, hogy tetszen egy adott ingatlan. De a szöveggel még “gusztusosabbá” lehet tenni a hirdetést.

  Hiszen gondolj csak bele: egy étel hiába néz ki nagyon jól, ha egyébként teljesen íztelen. 

  De mi az, ami igazán vonzóvá tesz egy lakáshirdetést? A cikkben megmutatom neked, hogyan tudsz te is vevőcsalogató ismertetőket írni az eladó ingatlanodhoz.

  Tovább olvasok

 • AZ INGATLAN BUDAFOK MÁR VIRTUÁLISAN IS KÖRBEVEZET A LAKÁSOKBAN

  AZ INGATLAN BUDAFOK MÁR VIRTUÁLISAN IS KÖRBEVEZET A LAKÁSOKBAN

  A járványnak kétségkívül rengeteg negatív hatása volt - hiszen vállalkozások mentek tönkre, és emberek vesztették el az állásukat. Azonban nem szabad elmennünk a pozitív változások mellett sem, amik alatt leginkább a digitalizációt, és az ezzel együtt járó kényelmet értjük.

  A mai technológia ugyanis már lehetővé teszi, hogy szinte mindent otthonról, kényelmesen a négy fal közül el tudjunk intézni: a bankolást, az SZJA-bevallást, a számlák befizetését, vagy épp a bevásárlást.

  Ez a fajta átalakulás az ingatlanosok piacát sem kerülhette el. Habár a műszaki feltételek már régebb óta adottak a virtuális lakásnézéshez, a járvány miatt az elterjedése drasztikusan megemelkedett. 

  Ennek a turbó-fokozatnak köszönhetően már egyre több helyen elérhetőek az ingatlan videók, és az ún. virtuális séták, amiket a cikkünkben részletesen bemutatunk.

  Tovább olvasok

 • MÉRSÉKLŐDNEK AZ INGATLANÁRAK A JÁRVÁNY MIATT

  MÉRSÉKLŐDNEK AZ INGATLANÁRAK A JÁRVÁNY MIATT

  Ha figyelemmel kíséred az ingatlanárak alakulását, akkor minden bizonnyal feltűnt már, hogy a meredek erősödéshez képest 2019-ben már jóval szolidabb emelkedés volt a jellemző. Ehhez képest most, az eddigi tendenciák alapján, május végére mintegy 40%-kal estek vissza a lakáseladások a fővárosban - leginkább a járvány miatt.

  Tovább olvasok

 • EZEK AZ ÚJÉPÍTÉSŰ INGATLANOK KAPHATÓAK BUDAFOKON

  EZEK AZ ÚJÉPÍTÉSŰ INGATLANOK KAPHATÓAK BUDAFOKON

  Szerencsére az életünk szépen lassan kezd visszaállni a már megszokott kerékvágásba. (Legalábbis bizonyos megkötések mellett.) Épp ezért időszerűnek látjuk, hogy ismét egy csokorba szedjük a legjobb piacon lévő ingatlanokat.

  Most olyan újépítésű lakásokat mutatunk, amik kizárólag a XXII. kerületben, Budafokon találhatóak.

  Fontos: amennyiben tetszik egy-egy adott ingatlan, kattints a címben található linkre, hogy további infókat kapj. Ha pedig szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, akkor a leírások alatti kontakra kell kattintanod.

  Tovább olvasok

 • SZERETNÉD KITANULNI AZ INGATLANOS SZAKMÁT? CSATLAKOZZ AZ INGATLAN BUDAFOK CSAPATÁHOZ!

  SZERETNÉD KITANULNI AZ INGATLANOS SZAKMÁT? CSATLAKOZZ AZ INGATLAN BUDAFOK CSAPATÁHOZ!

  Előre figyelmeztetünk: ez nem egy szokványos álláshirdetés lesz. Sőt, igazából nem is munkaajánlat lesz, inkább egy perspektíva, ami megmutatja neked, mire számíthatsz, ha úgy döntesz, belevágsz az ingatlanos szakmába. 

  Nem fogunk hazudni.

  Habár kívülről úgy látszik, hogy ez egy könnyű, “csevegős” szakma; nagyon komoly tudás és kitartás kell hozzá, amíg komoly szakembernek mondhatod magad. De vágjunk is a közepébe, és nézzük meg, milyen is egy ingatlanos élete!

  Tovább olvasok

 • KIADÓ ALBÉRLETEK AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 - 212.000 FORINT KÖZÖTT

  KIADÓ ALBÉRLETEK AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 - 212.000 FORINT KÖZÖTT

  Az előző bejegyzésünkben 3 remek kiadó lakást gyűjtöttünk össze, 150 ezer forint alatt. Mivel továbbra is sok megkeresés érkezik hozzánk az albérletekkel kapcsolatban, úgy gondoltuk, folytatjuk a sorozatunkat. Így a cikkünkben ugyancsak 3 ingatlant gyűjtöttünk össze 150 és 212 ezer forint közötti ársávban.

  A könnyebb átláthatóság érdekében növekvő sorrendben mutatjuk őket: reméljük ezek között megtalálod majd álmaid albérletét!

  Tovább olvasok

 • 3 KIADÓ LAKÁS AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 FORINT ALATT

  3 KIADÓ LAKÁS AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 FORINT ALATT

  A járvány miatt jelenleg úgy fest, hogy mérséklődnek az albérletek árai. Ez valamilyen szinten érthető is, hiszen a külföldi turizmus a korlátozások miatt gyakorlatilag megszűnt, így rengeteg Airbnb-s lakás szabadult fel. Ezeket pedig a tulajdonosok most hosszú távra igyekeznek kiadni. A kereslet-kínálat oldal tehát megváltozott, így most jó esélyed van rá, hogy jó ár-érték arányú albérletet találj magadnak.

  Amennyiben éppen albérletet keresel, mutatunk 3 szuper ár-érték arányú lakást itt, az ingatlanbudafok.hu-n!

  Tovább olvasok

 • TAVASZ ÉS TERASZ, AVAGY KERTES HÁZAK BUDAFOKON

  TAVASZ ÉS TERASZ, AVAGY KERTES HÁZAK BUDAFOKON

  Itt a tavasz, csiripelnek a madarak, és az embernek a hosszú tél után szüksége van némi D-vitaminra. Ilyenkor a legjobb kiülni a kertbe a teraszra, és sütkérezni a gyenge napfényben. Épp ezért úgy gondoltuk összeállítunk egy TOP 3-as listát a legjobb kertes házakról, itt az ingatlanbudafok.hu/blog/ oldalán.

  Az ember és a természet

  Hiába az urbanizáció (városiasodás), az embernek szüksége van a természetre - még akkor is, ha Budapesten él. Gondolj csak bele, hogy nyáron tele vannak a parkok, a Margit-sziget, és a Duna-part. Azonban előfordulhat, hogy csak csendesen ki szeretnél feküdni a napozni, olvasni egy könyvet, vagy épp meginni egy jéghideg üdítőt, és csak meredni a semmibe.

  Amennyiben kertes házad van, elkerülheted a nyüzsgést és anélkül élvezheted a zöld lombok látványát, hogy ki kellene lépned az utcára, és elsétálni a legközelebbi parkig.

  Tovább olvasok