• INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL K-Ö-IG

  INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL K-Ö-IG

  Az előző két részben nagyjából az ABC negyedéig jutottunk el, most azonban újabb ingatlanos szakkifejezéseket hoztunk neked.

  Tovább olvasok

 • INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL: F-J-IG

  INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL: F-J-IG

  Nem kisebb vállalkozásra adtuk a fejünket itt, az Ingatlan Budafoknál, mint hogy összeállítsunk egy részletes szótárat. A többrészes sorozatunkban minden olyan ingatlannal és ingatlanosokkal kapcsolatos kifejezést igyekeztünk összegyűjteni, amelyekkel a lakás vásárlása, vagy eladása során találkozhatsz.

  Az A-tól E-ig tartó szótárunk itt találod - most pedig egészen a J-betűig utazunk majd. Nézzük is a kifejezéseket!

  Tovább olvasok

 • INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL A-E-IG

  INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL A-E-IG

  Rengeteg olyan ingatlanos kifejezés van, amit mi teljesen természetesen használunk. És bizony sajnos néha eszünkbe sem jut, hogy az ügyfélnek fogalma sincs arról, miről is beszélünk. 

  Ekkor persze a legjobb az, ha egyből rákérdezel, hogy ez mit is jelent - ilyenkor mi is készségesen elmagyarázzuk. Azonban sokan nem mernek érdeklődni, mert félnek attól, hogy butának tűnhetnek.

  Amennyiben szeretnél felkészülten érkezni egy lakásnézésre, esetleg a hirdetés megírásához van szükséged segítségre, készítettünk egy komplett ingatlanos szótárat.

  Ebben a négyrészes útmutatóban pedig részletesen elmagyarázzuk az egyes fogalmakat.

  Tovább olvasok

 • HOGYAN ADD KI A LAKÁSODAT A TANÉV KEZDETE UTÁN? 2. RÉSZ

  HOGYAN ADD KI A LAKÁSODAT A TANÉV KEZDETE UTÁN? 2. RÉSZ

  Az első részben egy önismereti-teszt jellegű kérdezz-felelekkel megmutattuk, hogy neked, vagy ingatlanoson keresztül érdemes-e kiadnod a lakásodat. Ezenkívül jól használható tippeket adtunk ahhoz is, hogyan tudsz jó fotókat készíteni, és szöveget írni.

  Épp ezért, ha még nem olvastad volna az első részt, akkor ajánlott, hiszen ezzel a kettővel lesz egy nagy, kerek egész a lakáskiadás-sztori.

  Miután megírtad a hirdetés szövegét, és fényképeket is készítettél, akkor jön a varázslat: vagyis a marketing része. Azonban ettől sem kell megijedni, hiszen néhány egyszerű kattintásról van szó (mégis sokan megfeledkeznek róla).

  Tovább olvasok

 • HOGYAN ADD KI A LAKÁSODAT A TANÉV KEZDETE UTÁN? 1. RÉSZ

  HOGYAN ADD KI A LAKÁSODAT A TANÉV KEZDETE UTÁN? 1. RÉSZ

  Bizony szeptember van, és elkezdődött a tanév. Mivel az Airbnb-t meglehetősen korlátozták, így minden bizonnyal kétségbeestek azok, akiknek nem sikerült kiadniuk egyetemistáknak, főiskolásoknak az albérletet. (Az Airbnb-vel kapcsolatban annyit érdemes megjegyezni, hogy jelenleg az önkormányzat dönt arról, hogy az adott kerületben lehet-e ilyen módon bérbe adni az ingatlant).

  Azonban nem kell megijedni azoknak sem, akik lemaradtak az augusztus végi rohamról - megmutatjuk, milyen trükköket érdemes alkalmazni!

  Tovább olvasok

 • JÓL MENNEK AZ AGGLOMERÁCIÓBAN LÉVŐ INGATLANOK

  JÓL MENNEK AZ AGGLOMERÁCIÓBAN LÉVŐ INGATLANOK

  Egyre több rokonod, ismerősöd költözik Érdre vagy Délegyházára? Nincsenek egyedül, ugyanis a tavalyi, 2019-es adatok alapján a Budapest agglomerációjában lévő ingatlanok iránt robbanásszerűen megnőtt a kereslet. Ugyanakkor egyre többen menekülnek a belvárosból a különböző külkerületkbe is, többek között Budafokra, illetve Nagytéténybe.

  Ez talán nem is olyan meglepő, hiszen a járvány miatt a természetközeli, tóparti ingatlanok, valamint a nyaralók iránt is megugrott az érdeklődők száma.

  Tovább olvasok

 • MIT TEHETSZ, HA TÚL KICSI A LAKÁS? TIPPEK ÉS PRAKTIKÁK

  MIT TEHETSZ, HA TÚL KICSI A LAKÁS? TIPPEK ÉS PRAKTIKÁK

  Kis gyerek kis gond, nagy gyerek, nagy gond. Ezt a mondást akár a lakásokra is rá lehetne húzni, azonban van egy határ, ami alatt az ember már a kis lakást érzi problémának. Egy szingli, egyedülálló fiatalnak például tökéletesen elég egy 30 négyzetméteres stúdiólakás is, azonban egy párnak - ne adj’ isten családnak - már szinte lehetetlen elférni ekkora helyen.

  A legjobb, ha van lehetőségünk felújításra és galéria kialakítására. Viszont, amennyiben ez a lehetőség nem adott, akkor kénytelenek vagyunk praktikákhoz folyamodni. A cikkben most ilyen low-budget megoldásokat mutatunk be.

  Tovább olvasok

 • HOGYAN LEHET KIADNI EGY INGATLANT 2020-BAN? MINDEN, AMIT TUDNOD KELL RÓLA

  HOGYAN LEHET KIADNI EGY INGATLANT 2020-BAN? MINDEN, AMIT TUDNOD KELL RÓLA

  Ha egy társaságban, főleg egy kis alkoholizálás után, előjön a téma, hogy ki mihez kezdene a lottó nyereménnyel, a legtöbben lakást vennének, és kiadnák. Ez persze szépen és jól hangzik, hiszen passzív bevételi forrás(nak tűnik), ráadásul az ingatlan egy értékálló befektetés.

  Igen ám, de sokan nem számolnak azzal, hogy az ingatlan kiadása után adózni is kell. De hogyan működik ez a gyakorlatban?

  Tovább olvasok

 • INGATLAN ILLETÉK - ÍGY CSÖKKENTHETED A LAKÁS VÁSÁRLÁSA SORÁN

  INGATLAN ILLETÉK - ÍGY CSÖKKENTHETED A LAKÁS VÁSÁRLÁSA SORÁN

  Már megszokhattuk, hogy szinte minden után adót kell fizetni, nincs ez másképp a lakás vásárlása során sem. Ez azonban nem a klasszikus értelemben vett adó, hanem az ún. vagyonszerzési illeték. Talán épp ezért sokan nem is gondolnak rá, hogy a vásárlás során ezt is be kell fizetni - pedig az ingatlan értékétől függően ez jelentős összeg is lehet.

  Viszont az ingatlan illeték csökkenthető, ha ismerjük, mikor járnak a kedvezmények. Ezzel pedig több százezer-, vagy akár millió forintot is spórolhatunk. 

  Megmutatjuk, hogyan!

  Tovább olvasok

 • EZEK A LEGÚJABB ELADÓ LAKÁSOK AZ INGATLAN BUDAFOKON - VIDEÓVAL

  EZEK A LEGÚJABB ELADÓ LAKÁSOK AZ INGATLAN BUDAFOKON - VIDEÓVAL

  Az ingatlanos szakma - a többihez hasonlóan - átalakulóban van. A járvány miatt ugyanis előtérbe kerültek azok a megoldások, ahol nem kell személyesen részt venni a lakásmustrán, helyette otthon, kényelmesen teheted ezt meg. 

  Mi is igyekszünk ennek megfelelően fejlődni, így néhány ingatlan esetében elérhetővé tettük a virtuális séta funkciót (erről bővebben itt írtunk egy összefoglalót ), és az ingatlanos videókat is. 

  A visszajelzések (és az eladások száma alapján) úgy látjuk, hogy egyre nagyobb siker a vásárlók körében. Épp ezért most összegyűjtöttünk neked 5 ingatlant, ahol elérhetőek a videók is.

  Tovább olvasok

 • MILYENEK A JÓ VÍZPARTI INGATLANOK? EZEKRE FIGYELJ, HA NYARALÓT KERESEL!

  MILYENEK A JÓ VÍZPARTI INGATLANOK? EZEKRE FIGYELJ, HA NYARALÓT KERESEL!

  Mivel javában tombol a nyár, egyre többen keresnek olyan nyaralót, ahol eltölthetik a szünidőt. A vásárlók körében igencsak fontos szempont, hogy közel legyen a vízpart - vagy akár közvetlen kapcsolattal rendelkezzen.

  Ha követed az ingatlannak kapcsolatos híreket, biztosan olvastál már róla, hogy a járvány hatására megugrott a kereslet a nyaralók iránt. Ez pedig, ha lehet, még inkább feljebb strófolta a vízparti ingatlanok árát is. 

  Jó néhány évvel ezelőtt még remek áron lehetett kapni tóparti házakat, nyaralókat azonban ma már jóval szemfülesebbnek kell lenned, ha ilyenre vágysz.

  Épp ezért, ha ilyenben gondolkozol, érdemes elolvasni a cikkünket, hiszen összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amiket a vásárlás során figyelembe kell venned. 

  Ezenkívül megmutatjuk azt is, hol lehet olcsóbban hozzájutni a vízparti nyaralókhoz.

  Tovább olvasok

 • VISSZAESETT A KERESLET AZ ÚJÉPÍTÉSŰ LAKÁSOK PIACÁN

  VISSZAESETT A KERESLET AZ ÚJÉPÍTÉSŰ LAKÁSOK PIACÁN

  Meglehetősen csökkent a kereslet az újépítésű lakások iránt, ami leginkább a fővárost érinti. A statisztikai adatok alapján az egy évvel ezelőttihez képest csaknem 40%-kal kevesebb építkezést indítottak el - ami jól jelzi a csökkenő keresletet is.

  Ez a visszaesés azonban nem tapasztalható a megyei jogú városokban, hiszen általában jóval kevesebb projektet indítottak el a beruházók - így a kínálat sem olyan jelentős, mint Budapesten.

  Ugyanakkor érdekes megnézni, miként alakulnak a négyzetméterárak a fővárosban, és az egyes megyei jogú városokban. Ahogyan azt lent láthatjátok majd, eléggé markáns a különbség.

  Tovább olvasok