• CSOK és koronavírus: mit kell tudni ebben a helyzetben?

  CSOK és koronavírus: mit kell tudni ebben a helyzetben?

  Sajnos a koronavírus nem csupán karantént, de hibernációt is hozott magával. Mivel a járvány perpillanat az egész világgazdaságot megbénította, sajnos hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy türelmesen várjunk.

  Várjunk, amíg újra talpra áll a turizmus, várjunk, amíg újra megnyitják a határokat… és sajnos várnunk kell a hitelre - és így a CSOK-ra is.

  Tovább olvasok

 • Változik-e az értékbecslés menete a járvány miatt?

  Változik-e az értékbecslés menete a járvány miatt?

  A koronavírus-járvány már az ingatlanpiacon érzékelteti a hatásait. Ez persze érthető is, hiszen sajnos a korlátozások, leállások miatt rengetegen vesztették el az állásukat, vagy került veszélybe az egzisztenciájuk, netán megélhetésük. Egyelőre lehetetlen megmondani, mikor futhat le a járvány, és végül milyen károkat szenvednek a különböző szektorok (és így az ingatlanpiac is).

  Az élet azonban nem áll meg - csak más mederben folyik tovább, mint ahogyan azt eddig megszokhattuk.

  Számtalan, kisebb-nagyobb változásra lehet számítani a hétköznapi rutin-jellegű procedúrák - így az ingatlan-értékbecslés során is.

  Tovább olvasok

 • Minden, amit az energetikai tanúsítványról tudni akartál

  Minden, amit az energetikai tanúsítványról tudni akartál

  Aki valaha vásárolt, bérbeadott vagy csak nézelődött ingatlan után, biztosan hallott már az energiatanúsítványról. Sokak számára ez a szó azonban egy megfoghatatlan, ha úgy tetszik misztikus “valami”, amit nem igazán tudnak hova tenni.

  Éppen ezért úgy gondoltuk, érdemes körbejárni a témát, és részletesen is bemutatni az ingatlanok “zöld kártyáját”. A cikkben válaszolunk a leggyakrabban feltett kérdésekre, és egy infografikával is bemutatjuk, melyik besorolás pontosan mit is jelent.

  Tovább olvasok

 • Rekord négyzetméterárak Budapesten.

  Rekord négyzetméterárak Budapesten.

  Habár a piacon jelenleg megállt az ingatlanárak növekedése, még így is vannak különösen magas négyzetméterárak Budapesten. Általánosságban elmondható, hogy nagy a szórás a fővároson belül - jellemzően a zöldövezetekben, és a belvároshoz közel magasabbak, míg a kívül eső kerületekben alacsonyabb az ingatlanok ára.

  Ahogyan említettük, a szórás meglehetősen nagy - olyannyira, hogy akár még egy adott kerületen belül is lehetnek nagyobb eltérések. Mi most - a könnyebb áttekinthetőség érdekében - a kerület összességében vett átlagárral számolunk.

  Nézzük is meg, hogy milyen rekordok születtek.

  Tovább olvasok

 • Design trendek: ezek a belsőépítészeti trendek várnak ránk 2020-ban

  Design trendek: ezek a belsőépítészeti trendek várnak ránk 2020-ban

  Minden év elején új ötleteket kapunk a gyártóktól, hogy az aktuális évben milyen lakberendezési és belsőépítészeti megoldások lesznek a trenden. A 2020-as évvel valami egészen új és nagyban átformáló mozgalom indult el, ami egészen eltér az eddig lakberendezési stílusoktól.

  Telis-tele színekkel, új mintákkal és formákkal, egy igazán eleven és igényes korszak vár ránk! Nézzük át milyen ötletekkel lettünk gazdagabban 2020-ban!

  Tovább olvasok

 • Nehezen fogynak a használt lakások… de mi a helyzet az újépítésűekkel?

  Nehezen fogynak a használt lakások… de mi a helyzet az újépítésűekkel?

  Érdekes adatok láttak napvilágot a KSH jelentéséből: az elszálló (vagyis most már leginkább stagnáló) ingatlanárak ellenére a magyarok ugyanis nem akarnak használt lakást vásárolni. És hogy mi lehet ennek az oka? A cikkünkben jövünk a számokkal, és a lehetséges magyarázattal.

  Tovább olvasok

 • 4 szuper eladó ingatlan Budafokon!

  4 szuper eladó ingatlan Budafokon!

  Amennyiben Budafokon szeretnél rátalálni álmaid otthonára, mutatunk 4 remek eladó ingatlant, amelyek elnyerhetik a tetszésedet. Összeállításunkban újépítésű, és használt ingatlanokat egyaránt válogattunk, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő álomotthont. 

  Tovább olvasok

 • Segítség, penész a lakásban! Megoldások és házi praktikák

  Segítség, penész a lakásban! Megoldások és házi praktikák

  Télvíz idején, ha nem figyelsz oda kellőképpen, a penész könnyedén elszaporodhat. Azon kívül, hogy nem szép látvány, számos egészségügyi kockázatot is rejt magában, így ajánlatos tőle minél előbb megszabadulnod. A cikkünkben bemutatunk néhány praktikát, amivel eltüntetheted a makacs penészgombákat - és megmutatjuk azt is, hogy mi a teendő akkor, ha újra és újra visszatér.

  Először azonban kezdjük is a legfontosabb kérdéssel:

  Tovább olvasok

 • Ingatlanközvetítő: áldás vagy átok?

  Ingatlanközvetítő: áldás vagy átok?

  Sokszor és sokan szidják az ingatlanközvetítőket, néha teljesen jogosan. Azonban amikor az eladósorba került ingatlant valamiért nem akarják megvásárolni, mégis ők jelentik az utolsó mentsvárt.

  De kik azok az ingatlanosok? 

  Egy hétköznapi ember fejében a következő kép él az ingatlanosról: egész nap ül, telefonál, majd beszáll a gyönyörű autójába, kimegy terepre, tesz pár kört, lyukat beszél az ember hasába, majd eladja az ingatlant és felmarkolja a jutalékot.

  Sajnos annak idején – még a 2000-es évek eleje-közepe felé - igencsak felhígult a szakma és sokan csalódtak az ingatlanosokban. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy kialakuljon egy negatív kép a szakmánkról. Azonban szerencsére változott a helyzet - és ennek hatására talán szépen lassan a közfelfogás is.

  Vegyük például Amerikát…

  Az USA-ban például az ingatlanos egy igencsak megbecsült hivatásnak számít. Az embernek ugyanis egy komoly szakmai felkészítésen kell átesnie és vizsgát kell tennie, mielőtt még értékesítő válhatna belőle. Aki pedig nem felel meg a feltételeknek, azt mindenféle szívbaj nélkül kipenderítik. 

  A helyzet ugyan itthon még nem ennyire rózsás, de szerencsére nálunk is egyre szigorúbbak a szabályozások és magasabb a követelmény. Így pedig maga a szakma is egyre inkább tisztul: a piac előbb-utóbb itthon is kiveti azokat a “szakembereket”, akik nem megfelelő kompetenciával rendelkeznek.

  Tovább olvasok

 • Ezekre figyelj, ha lakást akarsz vásárolni Budapesten.

  Ezekre figyelj, ha lakást akarsz vásárolni Budapesten.

  Az utóbbi években a lakás árak drasztikusan emelkedtek. Ez a növekvő tendencia azonban nem csak hazai sajátosság - a nyugat-európai nagyvárosokban is hasonló trendek mutatkoznak.

  Itthon, Magyarországon leginkább Budapesten lendültek meg az ingatlan árak, ami leginkább annak köszönhető, hogy nem csak családok, hanem befektetők is vásároltak. A mostani tendencia szerint az árak stagnálnak, hiszen a szuperállampapír júliusi színrelépésével elszipkázta a befektetési célú lakásvásárlókat.

  Tovább olvasok

 • Eladó lakások Budafokon, külvárosi környezetben!

  Eladó lakások Budafokon, külvárosi környezetben!

  Ingatlant szeretne vásárolni a fővárosban vagy a környékén, de még bizonytalan, hogy melyik kerületet részesítse előnyben? Mit szólna a 22. kerülethez? Eladó lakások Budafokon is vannak, ráadásul nem is akármilyenek! A városrész egészen különleges színfoltja a fővárosnak, mert itt egyaránt találhatóak kertes családi házak és panellakások is. A régi és az új keveredik errefelé, de mindezt úgy, hogy közben a környék megőrizte a külvárosias jellegét. 

  budafoki eladó lakásokat azoknak ajánljuk, akik nyugalomra vágynak, olyan helyen szeretnének élni, ami kívül esik a belvárosi forgatagon, mégis könnyen megközelíthető helyet keresnek. A jó infrastruktúra mellett a kerület kellemes hangulata is vonzó erővel bír.

  Amennyiben érdeklik a budafoki eladó lakások, lépjen kapcsolatba ingatlan irodánkkal, és tekintse meg az általunk közvetített ingatlanokat! Komoly szándék esetén a hitelügyintézésben is tudunk segíteni, keressen minket bátran személyesen, vagy telefonon a közzétett elérhetőségeink egyikén!

   Iroda címe: 1222 Budapest, Gádor utca 142. Tel: +36-30-680-5325

  Tovább olvasok

 • Családalapítás a terv? Tekintse meg budafoki ingatlanok kínálatát!

  Családalapítás a terv? Tekintse meg budafoki ingatlanok kínálatát!

  Ha családalapításról van szó, az emberek többsége úgy gondolja, hogy nem lehet akármilyen körülmények között gyermeket felnevelni. A kicsik akkor lesznek igazán kiegyensúlyozottak, ha nyugodt, biztonságos környéken élhetnek a szüleikkel. Ha Ön is családalapítás előtt áll, és fontos, hogy megfelelő környezetben nevelhesse a gyermekét, tekintse meg a budafoki ingatlanok választékát!

  A budafoki ingatlanok minden olyan kritériumnak megfelelnek, amik családalapítással kapcsolatban előtérbe kerülnek. A legtöbb lakás és ház csendes környéken található, így a család nyugalmát semmi sem zavarhatja meg. A kerületben a biztonságos körülmények is adottak, ennek köszönhetően később, amikor gyermeke már nagyobb lesz, bátran elengedheti egyedül is iskolába, hiszen rendkívül kicsi az esély arra, hogy bármilyen baj történjen vele útközben.

  A budafoki ingatlanok értékesek és élhetőek, ezért érdemes megtekinteni a kínálatot, hiszen biztosan megtalálja álmai otthonát, ahol el tudja majd képzelni a család jövőjét. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

  Tovább olvasok