• SZERETNÉD KITANULNI AZ INGATLANOS SZAKMÁT? CSATLAKOZZ AZ INGATLAN BUDAFOK CSAPATÁHOZ!

  SZERETNÉD KITANULNI AZ INGATLANOS SZAKMÁT? CSATLAKOZZ AZ INGATLAN BUDAFOK CSAPATÁHOZ!

  Előre figyelmeztetünk: ez nem egy szokványos álláshirdetés lesz. Sőt, igazából nem is munkaajánlat lesz, inkább egy perspektíva, ami megmutatja neked, mire számíthatsz, ha úgy döntesz, belevágsz az ingatlanos szakmába. 

  Nem fogunk hazudni.

  Habár kívülről úgy látszik, hogy ez egy könnyű, “csevegős” szakma; nagyon komoly tudás és kitartás kell hozzá, amíg komoly szakembernek mondhatod magad. De vágjunk is a közepébe, és nézzük meg, milyen is egy ingatlanos élete!

  Tovább olvasok

 • KIADÓ ALBÉRLETEK AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 - 212.000 FORINT KÖZÖTT

  KIADÓ ALBÉRLETEK AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 - 212.000 FORINT KÖZÖTT

  Az előző bejegyzésünkben 3 remek kiadó lakást gyűjtöttünk össze, 150 ezer forint alatt. Mivel továbbra is sok megkeresés érkezik hozzánk az albérletekkel kapcsolatban, úgy gondoltuk, folytatjuk a sorozatunkat. Így a cikkünkben ugyancsak 3 ingatlant gyűjtöttünk össze 150 és 212 ezer forint közötti ársávban.

  A könnyebb átláthatóság érdekében növekvő sorrendben mutatjuk őket: reméljük ezek között megtalálod majd álmaid albérletét!

  Tovább olvasok

 • 3 KIADÓ LAKÁS AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 FORINT ALATT

  3 KIADÓ LAKÁS AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 FORINT ALATT

  A járvány miatt jelenleg úgy fest, hogy mérséklődnek az albérletek árai. Ez valamilyen szinten érthető is, hiszen a külföldi turizmus a korlátozások miatt gyakorlatilag megszűnt, így rengeteg Airbnb-s lakás szabadult fel. Ezeket pedig a tulajdonosok most hosszú távra igyekeznek kiadni. A kereslet-kínálat oldal tehát megváltozott, így most jó esélyed van rá, hogy jó ár-érték arányú albérletet találj magadnak.

  Amennyiben éppen albérletet keresel, mutatunk 3 szuper ár-érték arányú lakást itt, az ingatlanbudafok.hu-n!

  Tovább olvasok

 • TAVASZ ÉS TERASZ, AVAGY KERTES HÁZAK BUDAFOKON

  TAVASZ ÉS TERASZ, AVAGY KERTES HÁZAK BUDAFOKON

  Itt a tavasz, csiripelnek a madarak, és az embernek a hosszú tél után szüksége van némi D-vitaminra. Ilyenkor a legjobb kiülni a kertbe a teraszra, és sütkérezni a gyenge napfényben. Épp ezért úgy gondoltuk összeállítunk egy TOP 3-as listát a legjobb kertes házakról, itt az ingatlanbudafok.hu/blog/ oldalán.

  Az ember és a természet

  Hiába az urbanizáció (városiasodás), az embernek szüksége van a természetre - még akkor is, ha Budapesten él. Gondolj csak bele, hogy nyáron tele vannak a parkok, a Margit-sziget, és a Duna-part. Azonban előfordulhat, hogy csak csendesen ki szeretnél feküdni a napozni, olvasni egy könyvet, vagy épp meginni egy jéghideg üdítőt, és csak meredni a semmibe.

  Amennyiben kertes házad van, elkerülheted a nyüzsgést és anélkül élvezheted a zöld lombok látványát, hogy ki kellene lépned az utcára, és elsétálni a legközelebbi parkig.

  Tovább olvasok

 • LAKÁSHITELEK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN: SZIGORÍTOTTÁK A FELTÉTELEKET

  LAKÁSHITELEK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN: SZIGORÍTOTTÁK A FELTÉTELEKET

  Egy ingatlan vásárlása talán az egyik legnagyobb, és legkomolyabb kiadás az ember életében. Sajnos nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy zsebből, pusztán a megtakarításokból kifizessenek egy sok tízmilliós összeget. Éppen ezért az egyik legkézenfekvőbb megoldás a lakáshitel igénylése. Azonban - mivel igencsak komoly összegekről van szó - nem mindegy, milyen konstrukciót választasz. 

  Mivel minden igény, helyzet eltérő, így a cikkben nem ajánlunk konkrét lakáshiteleket (erre az ingyenes tanácsadásunk során kerül sor). Azonban bemutatjuk, hogy mi szükséges a hiteligényléshez, mekkora önerő kell, és hogy be lehet-e számítani egy ingatlant fedezetként.

  Előbb azonban nézzük meg, mit mutatnak a statisztikák!

  Tovább olvasok

 • AKADÁLYOZZA-E A BABAVÁRÓ HITELT A KORONAVÍRUS?

  AKADÁLYOZZA-E A BABAVÁRÓ HITELT A KORONAVÍRUS?

  A járvány nem csupán a lakásvásárlási terveket írta felül, de a hitelek piacát is. Éppen ezért a koronavírus miatt a legtöbb hiteligénylő meglehetősen nagy dilemmában van: vajon érdemes-e most beleugrani a CSOK-ba, vagy épp a Babaváró támogatásba?

  Mielőtt mélyebben is belemennénk a témába, így tömören bemutatjuk, mi is az a Babaváró hitel, és milyen feltételekkel tudod igényelni.

  Tovább olvasok

 • CSOK ÉS KORONAVÍRUS: MIT KELL TUDNI EBBEN A HELYZETBEN?

  CSOK ÉS KORONAVÍRUS: MIT KELL TUDNI EBBEN A HELYZETBEN?

  Sajnos a koronavírus nem csupán karantént, de hibernációt is hozott magával. Mivel a járvány perpillanat az egész világgazdaságot megbénította, sajnos hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy türelmesen várjunk.

  Várjunk, amíg újra talpra áll a turizmus, várjunk, amíg újra megnyitják a határokat… és sajnos várnunk kell a hitelre - és így a CSOK-ra is.

  Tovább olvasok

 • VÁLTOZIK-E AZ ÉRTÉKBECSLÉS MENETE A JÁRVÁNY MIATT?

  VÁLTOZIK-E AZ ÉRTÉKBECSLÉS MENETE A JÁRVÁNY MIATT?

  A koronavírus-járvány már az ingatlanpiacon érzékelteti a hatásait. Ez persze érthető is, hiszen sajnos a korlátozások, leállások miatt rengetegen vesztették el az állásukat, vagy került veszélybe az egzisztenciájuk, netán megélhetésük. Egyelőre lehetetlen megmondani, mikor futhat le a járvány, és végül milyen károkat szenvednek a különböző szektorok (és így az ingatlanpiac is).

  Az élet azonban nem áll meg - csak más mederben folyik tovább, mint ahogyan azt eddig megszokhattuk.

  Számtalan, kisebb-nagyobb változásra lehet számítani a hétköznapi rutin-jellegű procedúrák - így az ingatlan-értékbecslés során is.

  Tovább olvasok

 • MINDEN, AMIT AZ ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNYRÓL TUDNI AKARTÁL

  MINDEN, AMIT AZ ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNYRÓL TUDNI AKARTÁL

  Aki valaha vásárolt, bérbeadott vagy csak nézelődött ingatlan után, biztosan hallott már az energiatanúsítványról. Sokak számára ez a szó azonban egy megfoghatatlan, ha úgy tetszik misztikus “valami”, amit nem igazán tudnak hova tenni.

  Éppen ezért úgy gondoltuk, érdemes körbejárni a témát, és részletesen is bemutatni az ingatlanok “zöld kártyáját”. A cikkben válaszolunk a leggyakrabban feltett kérdésekre, és egy infografikával is bemutatjuk, melyik besorolás pontosan mit is jelent.

  Tovább olvasok

 • REKORD NÉGYZETMÉTERÁRAK BUDAPESTEN

  REKORD NÉGYZETMÉTERÁRAK BUDAPESTEN

  Habár a piacon jelenleg megállt az ingatlanárak növekedése, még így is vannak különösen magas négyzetméterárak Budapesten. Általánosságban elmondható, hogy nagy a szórás a fővároson belül - jellemzően a zöldövezetekben, és a belvároshoz közel magasabbak, míg a kívül eső kerületekben alacsonyabb az ingatlanok ára.

  Ahogyan említettük, a szórás meglehetősen nagy - olyannyira, hogy akár még egy adott kerületen belül is lehetnek nagyobb eltérések. Mi most - a könnyebb áttekinthetőség érdekében - a kerület összességében vett átlagárral számolunk.

  Nézzük is meg, hogy milyen rekordok születtek.

  Tovább olvasok

 • DESIGN TRENDEK: EZEK A BELSŐÉPÍTÉSZETI TRENDEK VÁRNAK RÁNK 2020-BAN

  DESIGN TRENDEK: EZEK A BELSŐÉPÍTÉSZETI TRENDEK VÁRNAK RÁNK 2020-BAN

  Minden év elején új ötleteket kapunk a gyártóktól, hogy az aktuális évben milyen lakberendezési és belsőépítészeti megoldások lesznek a trenden. A 2020-as évvel valami egészen új és nagyban átformáló mozgalom indult el, ami egészen eltér az eddig lakberendezési stílusoktól.

  Telis-tele színekkel, új mintákkal és formákkal, egy igazán eleven és igényes korszak vár ránk! Nézzük át milyen ötletekkel lettünk gazdagabban 2020-ban!

  Tovább olvasok

 • NEHEZEN FOGYNAK A HASZNÁLT LAKÁSOK... DE MI A HELYZET AZ ÚJÉPÍTÉSŰEKKEL?

  NEHEZEN FOGYNAK A HASZNÁLT LAKÁSOK... DE MI A HELYZET AZ ÚJÉPÍTÉSŰEKKEL?

  Érdekes adatok láttak napvilágot a KSH jelentéséből: az elszálló (vagyis most már leginkább stagnáló) ingatlanárak ellenére a magyarok ugyanis nem akarnak használt lakást vásárolni. És hogy mi lehet ennek az oka? A cikkünkben jövünk a számokkal, és a lehetséges magyarázattal.

  Tovább olvasok