DESIGN TRENDEK: EZEK A BELSŐÉPÍTÉSZETI TRENDEK VÁRNAK RÁNK 2020-BAN

DESIGN TRENDEK: EZEK A BELSŐÉPÍTÉSZETI TRENDEK VÁRNAK RÁNK 2020-BAN

Stílusok reneszánsza

Mára minden sokkal nyitottabbá vált, az interneten elérhető több százezer ötlet és újdonság révén sokkal bátrabban rendezzük be otthonainkat. Az idei évben a tervezők olyan régi stílusokhoz nyúltak vissza, mint az ókori görög kultúra, melynek motívum világát egy izgalmas színvilággal vegyítették.

Domináns benne a narancs, a kék, a piros, amelyek igen erős megjelenést kölcsönöznek a tekergő, vonalas antik formavilágnak. Csodálatos textileket, terítőket, szalvétákat találunk a kínálatban, amiket hozzá illő étkészlettel tehetünk gazdagabbá. Összképében eleven, felszabadult és kellemes érzést kelt otthonunkban.

Minták végtelen sora

Ahogy azt a görög jegyeknél is láthattunk, előtörnek a minták mindenhonnan, és nem csak a berendezési tárgyaknál, de a burkolatoknál, tapétáknál is megjelennek. Ha szeretnénk kifinomultabb hatást elérni, akár a halványabb színekből is választhatunk, amikhez sok esetben pár árnyalattal eltérő mintázat kerül. 

A mintákat a klasszikusoktól kezdve a lázadó típusokig mindenki bátran használhatja, hiszen egy-egy letisztult részt az otthonunkban látványosan feldobhatunk vele. 

Ha nem szeretnénk tartós megoldást választani, ne a burkolatokon fejezzük ki ezeket az új lehetőségeket, hanem válasszunk olyan textileket, amik szintén látványosan átalakítják szobáinkat. Ilyen lehet például egy jól megválasztott mintás függöny, szőnyeg vagy ágytakaró. 

A színeket illetően lehetünk visszafogottabbak a bézs, a barna vagy a szürke árnyalataival, de merészebb lépéseket is tehetünk és elkalandozhatunk a kékek, sárgák vagy zöldek világában is.

Újra, mozaik!

Úgy egy 15 évvel ezelőtt már volt egy hasonló vonulat, ami végigsöpört a kerámia iparon és sok helyen találtunk kisebb-nagyobb négyzetekből álló csempéket akár a falra vagy a padlóra is. Mára már nemcsak a klasszikus mintából választhatunk, hanem igazán egyedi hatást keltő hatszögletű formákat is láthatunk az üzletek kínálatában. 

A mozaik, mint technika szintén erősen kapcsolódik az antik kultúrához, így annak ikonikus stílusjegyei az egész lakberendezési ipart átjárják. 

Itt is jellemzőek a színesebb, kékes árnyalatok, de sok a tükröződő felület is megjelent, mint a tükörbetétek vagy a gyöngyházfény. Ezzel a korábban kusza, színes mozaik egy igazi luxusérzést keltő dekor elemmé vált. 

Újraéledt otthonok

Ennek a rengeteg intenzív színnek köszönhetően otthonunk teljesen újjá éled és feltöltődik energiákkal. Ha ezeket bézzsel, szürkével párosítjuk elkerülhetjük, hogy túl sok és össze nem illő szín kerüljön lakásunkba. 

Szép párosítás lehet a kék, a zöld és a szürke, vagy a sárga zölddel és meleg bézs színekkel. 

Színek kavalkádja

Végre vége van annak az időszaknak, amikor minden bézs, fehér vagy napsárga volt az otthonokban. Az idei évben a sáfrány mély sárga árnyalataival találkozhatunk, amit jól párosíthatunk a kék és a zöld sötétebb színeivel is. 

A klasszikus elemek szerelmeseinek idén a bézs mélyebb, melegebb árnyalatait keverték ki, hogy ők is megtalálják a kedvükre való új design elemeket. 

A Pantone év színe a jellegzetes kék és láthatjuk, hogy ezekkel a stílusjegyekkel kombinálva egy ízléses, felszabadult hangulatú otthonba csöppenünk, ahol a kék, a sárga és a zöld meleg, mély érzéseket váltanak ki belőlünk.

 

Amennyiben szeretnél találni egy ideális otthont, ahol ezeket a belsőépítészeti megoldásokat is ki tudod próbálni, nézd át kínálatunkat és az eladó ingatlanokat az Ingatlan Budafok oldalon, amelyek között használt lakásokat, és újépítésű otthonokat is találsz!


Vissza