INGATLANKÖZVETÍTŐ: ÁLDÁS VAGY ÁTOK?

INGATLANKÖZVETÍTŐ: ÁLDÁS VAGY ÁTOK?

Mit csinál egy ingatlanos? Avagy az eladás menete.

Egy lakás eladása általában úgy zajlik, hogy a tulajdonos készít néhány fényképet, ír egy rövid leírást, majd feltölti egy ingatlan eladással foglalkozó portálra. Ez eddig szép és jó, hiszen akár még az is előfordulhat, hogy egy jól frekventált helyen, egy megfelelő ár-érték aránnyal rendelkező lakás hamar gazdára talál. 

Azonban nagyon sok embernek nincs ilyen szerencséje.

Ők általában hónapokat várnak a “sült galambra” és nem értik, miért nem vásárolják meg az ingatlant. Ekkor lép képbe az ingatlanos…

Amikor az ingatlanközvetítő áldás

Az ingatlanközvetítő tulajdonképpen nem más, mint egy nagy szaktudással bíró ember, jelentős marketing tapasztalattal. 

Ugyanis hiába tudjuk, látjuk, hogy rengeteg az eladó lakás, mégis kevesen gondolunk rá, hogy mennyire is nehéz kiemelkedni ebből a digitális zajból. Olyan hirdetés kell tehát, olyan fotókkal és olyan szöveggel, amely kiemelkedik. Sokan elfelejtik az alaprajzot is mellékelni, pedig ezt a vásárlók kifejezetten keresik.

Megfigyeléseink szerint pedig sokkal előnyösebbek az olyan ingatlanos hirdetések, amelyek őszinték és nem hallgatják el az esetleges negatívumokat sem. 

Természetesen távolról sem arról van szó, hogy ezeket kiemeljük és felnagyítsuk. 

Mindenképp az előnyökről kell szólnia a hirdetésnek ez kell, hogy a fókusz legyen. Azonban ha néhány sorban megemlítünk néhány negatívumot (például, hogy a frekventált hely miatt esténként zajos a környék vagy a fűtésrendszer felújításra szorul satöbbi), akkor máris sokkal őszintébb, hitelesebb a hirdetés.

A potenciális vásárlók ugyanis tudják, hogy nem minden csak rózsaszín, és biztos van valamilyen "feketeleves". Egy jó ingatlanos például tudja, hogy hol, mikor és hogyan kell ezeket a negatív tulajdonságokat prezentálni.

A szaktudás pedig akkor a leghasznosabb, ha megérkezik a vevő és szóban kell kommunikálni. Egy jó ingatlanos ugyanis tisztában van azzal, hogy mik a lakás előnyei, a hátrányai, hogy mennyi a reális ár - és ezt megfelelően is kommunikálja a vásárló felé.

Mik az ingatlanos hátrányai?

Amikor egy ingatlanost szidnak, legtöbbször akkor teszik, amikor kéretlenül telefonál. Amikor ugyanis az egyszeri tulajdonos felteszi a hirdetést az xy ingatlanos weboldalra, azonnal lecsapnak rájuk. Persze az 50. hívás után az embernek már elege van belőlük - teljesen jogosan.

Azonban ilyenkor gondoljunk picit bele az ő helyzetükbe: az ingatlan számukra egy termék, amit el akarnak adni. Ha nincs termék, amit eladjanak, nincs vásárlás, ezáltal pedig nincs jutalék - azaz fizetésem sem.

Persze hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy az ingatlanos elsősorban segíteni akar. Nem, ő ugyanúgy pénzt keresni mint más. Azonban az ehhez vezető út az, hogy a lehető legtöbbet nyújtsa az értékesítés során, amihez megfelelő szakmai háttér kell. Ha ez nincs meg, akkor eladás sem lesz.

Mi kizárólag megkeresés alapján dolgozunk - főképp Budafokon, és Budán - így nem mi leszünk azok, akik zaklatnak téged telefonon: épp fordítva. Azonban mi ezt nem zaklatásként éljük meg, hanem örömmel fogadunk minden megkeresést. Nekünk ugyanis az ingatlanozás nem csak egy munka, hanem egy valódi hivatás


Vissza