MIÉRT ÉRDEMES BUDAFOKRA KÖLTÖZNI? PROGRAMAJÁNLÓ ÉS TIPPEK

MIÉRT ÉRDEMES BUDAFOKRA KÖLTÖZNI? PROGRAMAJÁNLÓ ÉS TIPPEK

A gasztro-vonaton nincsen fék

Ha szereted a borokat, akkor a XXII. kerületet imádni fogod (nem hiába mondják rá, hogy “Budapest Bornegyede”). Ugyanis minden hónap első szombatján indul a Budafoki pincejárat - ahol felfedezheted a borospincék igazi világát.

A Városház térről indulnak a transzferbuszok, amik alig félórányira a belváros nyüzsgésétől elszállítanak téged a borkóstolók, a koncertek és a helyi kulináris élvezetek világába. 

Ha tömegközlekedéssel szeretnéd megközelíteni a helyszíneket a barátaiddal, vagy a pároddal, akkor a Széll Kálmán térről az 56A-villamossal, a Móriczról és a Deákról pedig a 47-es villamossal , vagy a 213-as, 33-as, 114-es buszokkal tudsz eljutni a pincékhez. 

Ha már a gasztro-vonalat említjük, kihagyhatatlan program a festői Törley Pezsgőmanufaktúra, ahol a magyar pezsgőfőzés történetével is megismerkedhetsz (egy kóstolóval egybekötve).

Természetesen a Bornegyeden kívül is rengeteg nívós étterem található, a Duna-parti teraszoktól a kerti kiülőkig, vagy a meghitt vendéglőkig

Budafok-Tétény - a sportos hely

Mivel a Duna-part egy része a XXII. kerület peremén húzódik, szuper helyszíneket találhatsz a kajakozásra és kenuzásra is (sőt, helyi kenu klub is működik). 

A horgászás rajongói lesétálhatnak a Dévér Park közelében lévő horgászhelyre, vagy a Háros-szigetre. A sziget egyébként is gyönyörű, nyugodt hely, így nemcsak pecázni lehet, hanem kirándulni is. A fák között sétálva könnyen kiszakadhatsz a fővárosi zajból, ha egy kis nyugalomra vágynál.

Budafokon található a “DunaFok” is, a XXII. kerület szabadidőparkja, ahol játszóterek, kosárpályák, fitneszparkok is vannak. Ugyanakkor a park egy könnyed sétára is kiválóan alkalmas.

Ráadásul a kerületben a fent említetteken kívül is egy csomó sportolási lehetőség van, többek között:

  • Fitnesz termek
  • Jégpályák
  • Jógastúdiók
  • Kalandparkok
  • Pilates stúdiók
  • Tánciskolák
  • Teniszpályák
  • Testépítés, edzőtermek
  • Uszodák, fürdők, és strandok is találhatóak itt. 

A részletes listát a holmivan oldalán tudod megtekinten.

Kulturális programok

A Magdolna-udvar és a Klauzál Ház számtalan különböző kiállításnak szolgált már helyszínéül. Decemberben például a Tér-forma  Szalon kiállítás megnyitója, illetve Golda Magdolna emlékkiállítás is lesz a kerületben.

A Budafoki Dohnányi Zenekar rendszeresen koncertezik - de a zene rajongókat egyébként is sok koncert csábítja majd a fent már említett botúrákra.

A Törley-kastély és a Barlanglakás emlékmúzeumot szintén érdemes megnézni, ha a XXII. kerületben jársz, hiszen a történelmi emlékek szerves részét képezik a fővárosnak. 

A XII. kerületben a családosok is megtalálják a helyüket

A XXII. kerületben rengeteg családbarát zöldövezet található (és szerencsére vannak még szabad, kertkapcsolatos ingatlanok is - na de erről majd később).

Oktatási intézményekből is lehet válogatni, hiszen:

  • 7 óvoda, 
  • 10 általános iskola,
  • 4 középiskola és gimnázium,
  • illetve 1 főiskola is található.

Ezeken kívül a játszótereken, sportpályákon és jégkorcsolyapályán a kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak. Természetesen, ha probléma adódik, akkor orvosi rendelő és egészségközpont is van a kerületben.

Nem mehetünk el szó nélkül a Campona mellett sem: a mindennapi bevásárlások mellett minden megtalálható itt, amit egy üzletközponttól az ember elvár. Mozi, játszóház, egy csomó program - ráadásként pedig a Tropicarium. 

Eladó ingatlanok Budafok-Tétényben

Az Ingatlanbudafok kínálatában kertkapcsolatos családi házakat, lakásokat is találhatsz, olyanokat, amelyekre CSOK is igényelhető. Nézd meg a részletes ingatlan listánkat, és ha bármilyen kérdésed van, keress minket bizalommal!


Vissza