SZERETNÉD KITANULNI AZ INGATLANOS SZAKMÁT? CSATLAKOZZ AZ INGATLAN BUDAFOK CSAPATÁHOZ!

SZERETNÉD KITANULNI AZ INGATLANOS SZAKMÁT? CSATLAKOZZ AZ INGATLAN BUDAFOK CSAPATÁHOZ!

Miért legyél ingatlanos? Ezek a pozitívumok

Talán mondanunk sem kell, de az egyik legnagyobb előny az, hogy te osztod be a saját idődet. Az ingatlanos szakma nem az a tipikus nyolctól-ötig tartó munkakör, így bármikor lehetőséged van elintézni az ügyeidet (például elmenni a postára vagy a bankba). Éppen ezért sok gyermekes anyuka is ezt a szakmát választja, hiszen el tud menni az iskolába a gyermekéért, és akár együtt is tölthetik a késő délutánt.

A másik dolog - ami egyesek számára pozitív, mások számára negatív - az a teljesítményarányos rendszer. Vagyis az eladott ingatlanok után jár a jutalék (ennek mértékéről lejjebb írunk majd). Ahogyan mondtuk, ez valakit elrémiszt, hiszen nem mindenki szeret “beleugrani” az ismeretlenbe, és a jutalék bizony olykor ingadozó lehet. Aki tehát hozzászokott a fix, havi fizetéshez, és jobban szereti alkalmazottként a kiszámítható munkabért, annak nem ajánljuk az ingatlanos szakmát.

Lesznek nehezebb időszakok, de lesznek olyanok is, amikor szárnyal a piac, és rekordokat dönt az ingatlan eladások száma (mint ahogy ezt az elmúlt években láthattuk is).

Szintén pozitív (vagy negatív is lehet, embertípustól függően), hogy sokat - és jól - kell kommunikálni. Amennyiben tehát szereted az embereket, “jó a beszélőkéd”, valamint pörgős vagy, úgy lehet, hogy ezt a szakmát neked találták ki.

Az ingatlanozással pedig együtt jár az utazás, a házak bemutatása. Szebbnél szebb otthonokat járhattok körbe az ügyfeleiddel, akiknek a szemében ott látod majd a csillogást.

De a szakma nem csak erről szól. Nem csupán csillogó szemekről, utazásról, és rugalmas időbeosztásról. Hiszen akkor mindenki ingatlanos lenne, nem igaz? Ez bizony kőkemény munka, amit ugyanúgy meg kell tanulni, mint bármilyen más szakmát. És a csúcsig bizony sok erőre, időre és kitartásra lesz szükséged.

Az ingatlanos szakma árnyoldalai

Sajnos nem mindenkiből lehet profi ingatlanos, ugyanis kellenek hozzá olyan alaptulajdonságok, amik előre visznek majd.

Ilyen például a már említett jó kommunikációs készség. Sokat kell majd beszélned - de persze nem szabad “túltolni”, el kell találni az arányokat. Hiszen nincs is idegesítőbb egy hiperaktív, mások hasába lyukat beszélő ingatlanosnál.

Ezenkívül türelem kell, nyitottság, szakmai alázat és nem szabad megriadnod a tanulástól sem (ha nincs tapasztalatod az ingatlan értékesítésben). Ugyanis válaszolnod kell a vevők bármilyen felmerülő kérdésére, amihez nélkülözhetetlen, hogy legyen egy alapvető tudásod. Ha ez nincs meg, és a vevők érzik a bizonytalanságot, könnyen lehet, hogy elállnak a vásárlástól - ez pedig, mondanunk sem kell, mindenkinek rossz.

A jó kiállás, megjelenés és a magabiztos kisugárzás szintén fontos, hiszen sok vevő az első benyomás alapján dönti el, szimpatikus-e neki az ingatlanos. Ha nem, akkor lehet a legjobb beszélőkéd és megmutathatod a legjobb ár-érték arányú ingatlant, akkor sem fogod tudni meggyőzni a vevőt.

Azonban a jó hír az, hogy mindezek tanulhatóak. A kiállás és a kommunikációs készség éppúgy, mint a mély, szakmai alapok.

Miért pont nálunk, az Ingatlan Budafoknál találhatod meg a számításaidat?

Sok helyen ezért a szakmai képzésért pénzt kérnek, mi azonban ezt ingyenesen biztosítjuk a számodra. Ezenkívül természetesen minden szükséges segítséget megadunk emberileg is, hogy fejlődj, hiszen ez mindenki jól felfogott érdeke - a tiéd és a miénk is egyaránt.

Feljebb említettük a jutalékos rendszert - ebből a szempontból meglehetősen nagy szórás van a piacon. Van, ahol 0,5-1% körüli a jutalék, máshol pedig akár a 6%-ot is elérheti. Nálunk, az Ingatlan Budafok Irodánál ez a jutalék 3-3,5%-os. Úgy gondoltuk ugyanis, hogy ez az eladók/vevők számára is sokkal optimálisabb, ugyanakkor az ingatlanos is egy reális árat kap az értékesítésért cserébe. (Tudod, a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.)

A másik előnyünk az, hogy nem egy multinacionális környezetet kínálunk, ahol csak egy “porszem vagy a gépezetben”. Az Ingatlan Budafok ugyanis egy családi vállalkozás, és erre büszkék is vagyunk. 1994 óta működünk, és azóta is folyamatosan fejlődünk, mindazonáltal megmaradt ez a nyugodt, biztonságos, családias légkör. 

Ahogy írtuk: nem mindenkiből lehet ingatlanos. Azonban ha szeretnéd megtapasztalni, milyen az, amikor egy család számára megtalálod álmai otthonát, és szeretnéd átélni azt a boldogságot, amit ők is, akkor valószínűleg köztünk a helyed.

Ugyanis a nyitottság és az empátia már megvan benned - ez pedig a siker egyik kulcsa.

Ha érdekel a lehetőség, a következő oldalon tudod elolvasni a részleteket: 

https://ingatlanbudafok.hu/allasajanlat/

Amennyiben egyből jelentkeznél, küldd el a CV-det a következő e-mail címre:  ibiszk@ingatlanbudafok.hu 


Zurück