EZEK A LEGSZEBB BUDAPESTI AGGLOMERÁCIÓK, AHOVA ÉRDEMES KÖLTÖZNI

EZEK A LEGSZEBB BUDAPESTI AGGLOMERÁCIÓK, AHOVA ÉRDEMES KÖLTÖZNI

#1 Diósd

Diósd ideális helyszín a családosoknak, ugyanis óvoda-, és iskola is található a településen, ráadásul Budapest is könnyen megközelíthető (akár kerékpárral is).

A települést falusias, meghitt hangulat jellemzi, több kirándulóhely, és nevezetesség található a közelben, például: 

  • a Tétényi-fennsík,
  • a Rádió- és Televíziómúzeum,
  • a Diósdi Római-barlang,
  • a Szent Gellért Templom,
  • a Kaptárkövek, és a Kaptárkői-barlang.

Külön érdekesség, hogy több celeb is a városban lakik, például a rádiós- és tévés műsorvezető, Sebestyén Balázs, vagy a szintén ismert rádiós, Bochkor Gábor. 

Kinek ajánlott? 

Leginkább azoknak a gyermekes családoknak, akik előnyben részesítik a nyugalmat, de nem szeretnének távol kerülni a fővárostól. Azonban az ingatlanok ára helyenként igencsak drága lehet, - erre jobb felkészülni. 

Diósdra költöznél? Nézd meg az eladó ingatlanokat!

 

#2 Veresegyház

Veresegyház neve ismerősen csenghet: elég csak megemlíteni a két helyi nevezetességet: a Veresegyházi asszonykórust, illetve a Medveotthont. Persze hiba lenne azt hinni, hogy a város mindössze ennyiből áll.

A településen található ugyanis horgászásra és fürdésre alkalmas tó, valamint egy termálfürdő is. Ezenkívül pedig a közelben remek kirándulóhelyek is vannak, mint például a tavakat körbeölelő tanösvény vagy a Somlyó hegytető.

A tavaszi-, nyári-, illetve őszi időszakban gyakran tartanak esküvőket a helyszínen, a Holdfény Étteremben. Ezenkívül van óvoda, iskola, parkok, gyógyszertár, egy remek cukrászda, és hipermarketek is.

Kinek ajánlott?

Aki vágyik egy olyan kisvárosi környezetbe, ami infrastrukturálisan nagyon jó, és ezért cserébe hajlandó eltávolodni Budapesttől. A főváros ugyanis 17-20 kilométerre található, ami ugyan nem sok, de csúcsforgalomban szinte lehetetlen a be-, és kijutás.

#3 Nagykovácsi

Nagykovácsi falu ugyan, de nem jellemzi tipikusan falusi hangulat: nincsenek haszonállatok, nincs csönd, és nagy az átmenő forgalom (tegyük hozzá, mint bármely más agglomerációban).

Azonban a gyönyörű környezet és a kilátás, valamint a hely egyedi hangulata talán kárpótolja az embert mindenért.

Mivel zsákfalu, ezért annak minden előnye és hátránya a falu sajátja - nehezebb bejutni a fővárosba, cserébe több, Natura 2000-es természetvédelmi terület van, így rengeteg a kirándulási lehetőség, például:

  • a Nagy-Szénás tanösvény,
  • a Zsíroshegyi kilátó,
  • a Remete-barlang,
  • a Nagykovácsi kastély
  • vagy a nem messze található Jági-tanösvény.

Kinek ajánljuk? 

Azoknak, akik szeretik a természetet, a gyönyörű kilátást, az egyedi klímát, és nem zavarja őket, ha egy zsákfaluban laknak.

Az ideköltözéssel kapcsolatban egyébként érdemes elolvasni ezt a hosszú, de igen részletes beszámolót.

Nagykovácsiba költöznél? Nézd meg az újépítésű, eladó házainkat!

#4 Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklós 2018-ban lett igazán felkapott, azóta pedig töretlen a népszerűsége: rendre a TOP3 agglomeráció között szerepel. Ennek egyik fő oka, hogy a csalásodoknak nem kell a fővárosba vinni a gyermeket. 

Itt ugyanis van bölcsi, 8 óvoda, 3 általános iskola, valamint 2 gimnázium, és egy szakközépiskola.

Raádásul HÉV-vel, busszal és autóval is el lehet jutni a fővárosba. Persze az autó lenne az egyik leginkább kézenfekvő, azonban a menetidő nagyban függ attól, mikor indulunk útnak: a 22 kilométeres táv ugyanis fél órától egy óráig is eltarthat.

A közeli Duna-part ráadásul több kirándulási lehetőséget is tartogat, melyek közül az úszóláp az egyik legnépszerűbb. 

A településen található Auchan is, így a nagybevásárlást sem kell feltétlenül a fővárosban intézni. 

Kinek ajánljuk? 

Leginkább azoknak, akik nem feltétlenül vágynak nyugalomra, és városias környezetben érzik jól magukat, de Budapest már túl sok nekik. Ingatlanárakat tekintve Szigetszentmiklós bőven a pesti négyzetméterárak alatt van, így Budapesti panellakás árából már egy szép kertes házat vehetünk. 

#5 Délegyháza

Délegyháza leginkább a tavairól ismert, hiszen mintegy 12 kavicsbányató található a településen, ezek pedig horgászatra, fürdésre és vízi sportokra is alkalmasak.

A hangulat leginkább kertvárosi és nyaralóövezeti, néha kicsit nyüzsgő - így ha az ember ki akar szakadni a mókuskerékből, akkor egy picit távolabb kell vonulnia. Azonban kirándulóhelyben sincs hiány. 

A központban található orvosi rendelő, közért, zöldséges, cukrászda, valamint óvoda és általános iskola is. A középiskola azonban helyben nem megoldható, ezért Szigetszentmiklósra vagy Dunaharasztiba kell utazni.

Kinek ajánljuk?

Aki imádja a tavakat, a fürdést és az egyedi hangulatú településeket - és ezért hajlandó kompromisszumokra, az infrastruktúra kárára.

Összegzés

Végül egy jó tanács, az agglomerációba költözőknek: érdemes összeírni egy TOP10-es listát, és felírni a legfőbb preferenciákat (ilyen például, hogy legyen iskola-, óvoda a közelben, gyógyszertár, kirándulóhely satöbbi). Ezután látogasd végig az összes helyszínt, majd folyamatosan szűkítsd a kört. 

Ne felejts el vegyülni, beszélgetni a helyiekkel (a kocsmák erre kifejezetten jók, még ha csak kávézik is az ember). Hiszen így lehet igazán megismerni a majdani lakhely egyedi “klímáját”, ami végül majd nagyon sokat nyom a latban.


Vissza