• EZEK A LEGSZEBB BUDAPESTI AGGLOMERÁCIÓK, AHOVA ÉRDEMES KÖLTÖZNI

    EZEK A LEGSZEBB BUDAPESTI AGGLOMERÁCIÓK, AHOVA ÉRDEMES KÖLTÖZNI

    Az előző cikkünkben egyikében már írtunk arról, hogy mire érdemes figyelni, ha az ember agglomerációba költözik. Ilyen például az, hogy az ingatlan környéke megfelelően közművesítve van-e (például csatorna), illetve milyen a lakókörnyezet, és a lakóközösség.

    Mivel összesen 81 település tartozik az agglomerációhoz, jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy melyik faluban vagy városban érdemes körbenézned.

    Hogy ne kelljen meglátogatnod a több tucat helyszínt, összegyűjtöttük neked az 5 legvonzóbb desztinációt!

    Tovább olvasok

  • ÚJ ÉPÍTÉSŰ VAGY HASZNÁLT LAKÁS? HOVA ÉRDEMES KÖLTÖZNI?

    ÚJ ÉPÍTÉSŰ VAGY HASZNÁLT LAKÁS? HOVA ÉRDEMES KÖLTÖZNI?

    Ha megkérdeznénk, hogy az új-, vagy a használt lakás a drágább, az emberek többsége egyből az asztalra csapna, hogy az új építésű. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy hosszabb távon jobban megéri használt lakást vásárolni.

    Rengeteg előnyt és hátrányt lehet felsorakoztatni mindkét oldalon - de végső soron úgy is az aktuális ár lesz a döntő. Mi most abban próbálunk neked segíteni, hogy ezt a sok-sok pro és kontra érvet felsorakoztassuk, hogy minél könnyebb legyen mérlegelni, és dönteni.

    Tovább olvasok

  • TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A LAKÁSKIADÁSRÓL

    TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A LAKÁSKIADÁSRÓL

    “Ha nyerek a lottón, veszek pár lakást, kiadom őket, és jön a pénz.” Ezzel a gondolattal sokan (talán te is) eljátszottál már. Azonban aki már adott ki lakást tudja, hogy ez nem ilyen egyszerű sőt, sokszor inkább traumatikus élményt jelent. 

    Nézzük is meg, mi lehet a tévhitek hátterében, és mi ezzel szemben a valóság!

    Tovább olvasok

  • MIT ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI, HA AGGLOMERÁCIÓBA KÖLTÖZÖL?

    MIT ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI, HA AGGLOMERÁCIÓBA KÖLTÖZÖL?

    Egyre több helyen olvasni arról, hogy növekszik az agglomerációba költözők száma. De mi az oka? És mire érdemes odafigyelni abban az esetben, ha te is ki szeretnél lépni a fővárosi forgatagból?

    Tovább olvasok

  • INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL P-Z-IG

    INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL P-Z-IG

    Elérkeztünk az ingatlanos szótárunk végéhez, amelyben összesen 21 kifejezést gyűjtöttünk össze, P-Z-ig.

    Nézzük is az első, viszonylag kevésbé ismert, építészetben használt kifejezést!

    Tovább olvasok

  • INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL K-Ö-IG

    INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL K-Ö-IG

    Az előző két részben nagyjából az ABC negyedéig jutottunk el, most azonban újabb ingatlanos szakkifejezéseket hoztunk neked.

    Tovább olvasok

  • INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL: F-J-IG

    INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL: F-J-IG

    Nem kisebb vállalkozásra adtuk a fejünket itt, az Ingatlan Budafoknál, mint hogy összeállítsunk egy részletes szótárat. A többrészes sorozatunkban minden olyan ingatlannal és ingatlanosokkal kapcsolatos kifejezést igyekeztünk összegyűjteni, amelyekkel a lakás vásárlása, vagy eladása során találkozhatsz.

    Az A-tól E-ig tartó szótárunk itt találod - most pedig egészen a J-betűig utazunk majd. Nézzük is a kifejezéseket!

    Tovább olvasok

  • INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL A-E-IG

    INGATLAN(OS) SZÓTÁR, HOGY JOBBAN SZÓT ÉRTSETEK EGYMÁSSAL A-E-IG

    Rengeteg olyan ingatlanos kifejezés van, amit mi teljesen természetesen használunk. És bizony sajnos néha eszünkbe sem jut, hogy az ügyfélnek fogalma sincs arról, miről is beszélünk. 

    Ekkor persze a legjobb az, ha egyből rákérdezel, hogy ez mit is jelent - ilyenkor mi is készségesen elmagyarázzuk. Azonban sokan nem mernek érdeklődni, mert félnek attól, hogy butának tűnhetnek.

    Amennyiben szeretnél felkészülten érkezni egy lakásnézésre, esetleg a hirdetés megírásához van szükséged segítségre, készítettünk egy komplett ingatlanos szótárat.

    Ebben a négyrészes útmutatóban pedig részletesen elmagyarázzuk az egyes fogalmakat.

    Tovább olvasok

  • HOGYAN ADD KI A LAKÁSODAT A TANÉV KEZDETE UTÁN? 2. RÉSZ

    HOGYAN ADD KI A LAKÁSODAT A TANÉV KEZDETE UTÁN? 2. RÉSZ

    Az első részben egy önismereti-teszt jellegű kérdezz-felelekkel megmutattuk, hogy neked, vagy ingatlanoson keresztül érdemes-e kiadnod a lakásodat. Ezenkívül jól használható tippeket adtunk ahhoz is, hogyan tudsz jó fotókat készíteni, és szöveget írni.

    Épp ezért, ha még nem olvastad volna az első részt, akkor ajánlott, hiszen ezzel a kettővel lesz egy nagy, kerek egész a lakáskiadás-sztori.

    Miután megírtad a hirdetés szövegét, és fényképeket is készítettél, akkor jön a varázslat: vagyis a marketing része. Azonban ettől sem kell megijedni, hiszen néhány egyszerű kattintásról van szó (mégis sokan megfeledkeznek róla).

    Tovább olvasok

  • HOGYAN ADD KI A LAKÁSODAT A TANÉV KEZDETE UTÁN? 1. RÉSZ

    HOGYAN ADD KI A LAKÁSODAT A TANÉV KEZDETE UTÁN? 1. RÉSZ

    Bizony szeptember van, és elkezdődött a tanév. Mivel az Airbnb-t meglehetősen korlátozták, így minden bizonnyal kétségbeestek azok, akiknek nem sikerült kiadniuk egyetemistáknak, főiskolásoknak az albérletet. (Az Airbnb-vel kapcsolatban annyit érdemes megjegyezni, hogy jelenleg az önkormányzat dönt arról, hogy az adott kerületben lehet-e ilyen módon bérbe adni az ingatlant).

    Azonban nem kell megijedni azoknak sem, akik lemaradtak az augusztus végi rohamról - megmutatjuk, milyen trükköket érdemes alkalmazni!

    Tovább olvasok

  • JÓL MENNEK AZ AGGLOMERÁCIÓBAN LÉVŐ INGATLANOK

    JÓL MENNEK AZ AGGLOMERÁCIÓBAN LÉVŐ INGATLANOK

    Egyre több rokonod, ismerősöd költözik Érdre vagy Délegyházára? Nincsenek egyedül, ugyanis a tavalyi, 2019-es adatok alapján a Budapest agglomerációjában lévő ingatlanok iránt robbanásszerűen megnőtt a kereslet. Ugyanakkor egyre többen menekülnek a belvárosból a különböző külkerületkbe is, többek között Budafokra, illetve Nagytéténybe.

    Ez talán nem is olyan meglepő, hiszen a járvány miatt a természetközeli, tóparti ingatlanok, valamint a nyaralók iránt is megugrott az érdeklődők száma.

    Tovább olvasok

  • MIT TEHETSZ, HA TÚL KICSI A LAKÁS? TIPPEK ÉS PRAKTIKÁK

    MIT TEHETSZ, HA TÚL KICSI A LAKÁS? TIPPEK ÉS PRAKTIKÁK

    Kis gyerek kis gond, nagy gyerek, nagy gond. Ezt a mondást akár a lakásokra is rá lehetne húzni, azonban van egy határ, ami alatt az ember már a kis lakást érzi problémának. Egy szingli, egyedülálló fiatalnak például tökéletesen elég egy 30 négyzetméteres stúdiólakás is, azonban egy párnak - ne adj’ isten családnak - már szinte lehetetlen elférni ekkora helyen.

    A legjobb, ha van lehetőségünk felújításra és galéria kialakítására. Viszont, amennyiben ez a lehetőség nem adott, akkor kénytelenek vagyunk praktikákhoz folyamodni. A cikkben most ilyen low-budget megoldásokat mutatunk be.

    Tovább olvasok