JÓL MENNEK AZ AGGLOMERÁCIÓBAN LÉVŐ INGATLANOK

JÓL MENNEK AZ AGGLOMERÁCIÓBAN LÉVŐ INGATLANOK

Egyre inkább vágyunk a zöldbe

Az embereknek szükségük van a zöld környezetre - ezt pedig a koronavírus-járvány mutatta meg a legjobban. Mielőtt még ugyanis lezárták a főváros határait, aki csak tudott, menekült a vidéki nyaralójába - leginkább a Balatonra. 

Így folytatódott az a tendencia, ami már az előző évben is megmutatkozott: egyre többen költöztek vidékre, illetve az agglomerációba. 

Érd a dobogó első helyén

2019-ben a legnépszerűbb agglomerációs desztináció (szép kifejezés) Érd volt, utána pedig Szigetszentmiklós, majd Veresegyház. De a Top 10-ben szerepel Gyömrő, Nagytarcsa, Halásztelek, Dunaharaszti, Délegyháza,  Biatorbágy és Göd is.

Ennek oka, hogy sokan inkább bevállalják az ingázást, vagy a szerencsésebbek megbeszélik a munkaadójukkal, hogy home officeban dolgozhassanak. És hogy miért képesek az emberek ekkora áldozatot hozni? Azért, mert egy agglomerációban lévő ingatlanért átlagosan akár 15-25 millióval kevesebbet kell fizetni, mint egy ugyanakkora, budapesti házért. 

De nézzük is a konkrét számokat!

Egy érdi családi ház négyzetméterenként átlagosan 450 ezer forintba kerül. Egy fővárosi ingatlannak ezzel szemben 705 ezer forint körüli négyzetméteráron mozognak. Nem kell reál beállítottságúnak lennünk, hogy lássuk; a differencia mintegy 255 ezer(!) forint négyzetméterenként. Ez egy 100 négyzetméteres lakás esetében 25 millió forintot jelent. 

De menjünk is tovább, és nézzük meg a második helyezettet!

Szigetszentmiklóson az átlagos négyzetméterárak 350-390 ezer forint között alakultak az elmúlt néhány hónapban. Ez azt jelenti, hogy itt feleannyiért lehet ingatlant vásárolni, mint Budapesten.

Veresegyházon 450 ezer forintért lehet lakóingatlant vásárolni, így szintén 255 ezer forinttal olcsóbb egy négyzetméter, mint a fővárosban.

Ahogyan feljebb is írtuk, a tavakról híres Délegyháza szintén kedvelt agglomerációs célpont a fővárosiak körében - ezt pedig a meredeken emelkedő négyzetméterárak is alátámasztják. 

Most átlagosan 417 ezer forint/négyzetméteres áron lehet lakóingatlanhoz jutni, ami nem rossz, figyelembe véve azt, hogy a főváros mindössze 45 percnyi autóútra van (nem számolva persze a dugóval).

Mit mutatnak a külkerületi statisztikák? 

Nem kell azonban messzire mennünk, hiszen a fővárosban is nagy a szórás - főleg, ha az átlagos, 705 ezer forintos négyzetméterárat vesszük alapul. 

Nagytétényben, a csúcson - év elején - még 570 ezer forintért lehetett lakóingatlant vásárolni. Azonban most már 100 ezer forinttal olcsóbban, 470 ezer forintos négyzetméteráron lehet lakást venni.

Budafokon is jóval mérséklődtek az árak, az év elejihez képest ugyanis 100-180(!) ezer forinttal kevesebbért juthatunk álmaink otthonához. Ez azt jelenti, hogy a múlt hónapban, júliusban 580 ezer forint volt egy négyzetméter.

A legfelkapottabb kerület a fővárosban továbbra is az ötödik, ott átlagosan 1 millió 200 ezer forintba kerül egyetlen négyzetméter. Ezzel szemben a XXIII. kerületben a legolcsóbb egy négyzetméter - mindössze 420 ezer forint.

Eladó házak az agglomerációban

Az Ingatlan Budafok irodánál nemcsak fővárosi, hanem külterületi házak is találhatóak, így például Érden, vagy Szigetszentmiklóson.

Eladó ház Érden

Ár: 49.900.000 forint

Az ingatlan alapterülete: 103 négyzetméter

A ház rendkívül tágas, 750 négyzetméteres telekkel rendelkezik, illetve 3+1 félszobás, a hálószobához pedig egy gardrób is tartozik. A vételár ezenkívül tartalmaz két beépített klímát, továbbá a kiépített kamerarendszert is.

Egy kis plusz infó: aki augusztus 31-ig megvásárolja a lakást, ajándék konyhabútort kap!

További képeket, illetve az ingatlan részletes leírását az alábbi linkre kattintva érheted el.  

Szigetszentmiklósi álomház 

Ár: 109.900.000 forint

Az ingatlan alapterülete: 155 négyzetméter

Ez az újépítésű, szigetszentmiklósi luxusingatlan minden igényt kielégít: az ikerházhoz három hálószoba is tartozik, egy amerikai konyhás nappali, illetve egy 630 négyzetméteres telek, garázzsal és elektromos kapuval. 

További infóért és képekért kattints ide!

 

Természetesen az oldalunkon további, külkerületi ingatlanokat is találsz. Így amennyiben például Diósdon, Nagykovácsiban, Telkiben vagy Törökbálinton szeretnél letelepedni, szemezgess a kínálatunkból!


Vissza