2019. július 1-től indul a BABAVÁRÓ kölcsön !!!

Néhány szó a BABAVÁRÓ KÖLCSÖNRŐL! 

 

  • Maximum 10.000.000 Ft SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ kölcsön igényelhető (bármire költhető, akár ingatlan vásárlásra is), ingatlan fedezet nélkül, maximum 20 éves futamidőre.

 

  • A kölcsön kamatmentes törlesztéssel indul (havonta maximum 50.000 Ft lehet a törlesztő) és ha 5 éven belül gyermek születik, kamatmentes is marad! A gyermek megszületésekor a fizetési kötelezettség 3 évre felfüggesztésre kerül
  • Ha megszületik a 2. gyermek (bármikor) a fennálló tartozás 30%- elengedésre kerül és újabb 3 évre felfüggesztik a törlesztési kötelezettséget
  • Ha megszületik a 3. gyermek (bármikor) a teljes még hátralévő tartozás elengedésre kerül

 

Mi történik, ha nem születik meg a gyermek 5 éven belül?

 

5 évig akkor is kamatmentesen törlesztett az ügyfél, de az 5. évben egy összegben vissza kell fizetni az addig kapott kamattámogatást (Ez várhatóan valamivel több mint 2.000.000 Ft lesz egy összegben 120 napon belül). Ezt követően a hitel úgy megy tovább, mint egy „normál” hitel, csak már kamatostul kell törleszteni (kb havi 75-80.000 Ft-ot) a hátralévő még 15 évben.

 

Legfontosabb feltételek (számos egyéb „apró” feltétel van, ezért mindenképp szükség van szakemberre az igényléshez):

 

FIGYELEM! A bankok a jogszabályi feltételeknél SZIGORÚBB SZABÁLYOKAT ALKALMAZHATNAK, ezért a bankok között jelentős eltérés lehetséges, ezért is érdemes a segítségünket kérni, mi a bankok ajánlatát versenyeztettjük és a hitelt is díjmentesen intézzük hitel központunkon keresztül!

 

KIK IGÉNYELHETIK?

 

Fiatal házasok igényelhetik, ahol a feleség még nem töltötte be a 41. életévét
Legalább az egyik fél rendelkezzen 3 évre visszamenőleg speciális TB jogviszony igazolással
A feleknek nem lehet köztartozása
Igazolható jövedelemmel kell rendelkeznie a háztartásnak, melynek minimum összege bankonként eltérő
Meglévő hiteleket figyelembe kell venni
Negatív KHR lista kizáró ok
stb...


Mennyi adót ( SZJA ) kell fizetni az ingatlan eladása után? Az adó alapja, mértéke.

Számtalan kérdés érkezik szakértőinkhez ingatlanok eladása utáni adózással kapcsolatban. Mivel a legtöbb alapesetekre kérdez rá, és újra meg újra ugyanarra, ezért szükségesnek látjuk, hogy ismét felhívjuk a figyelmet az alapvető tudnivalókra, arra, hogy mikor és mennyi adót kell fizetni. A dolog sokkal egyszerűbb, mint sokan hiszik. Emellett néhány szakértői választ is idézünk, mivel a konkrét esetek érdekesek lehetnek az adózók számára, s vannak közöttük specifikusak is.

Kalkulátor az ingatlanértékesítésből származó jövedelem kiszámításához

kattints a linkre: http://nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/kalkulatorok/ing_kalk


Tovább olvasok

Lakásvásárláshoz kapcsolódó új illetékkedvezmény!

A 2014. december 31-ig hatályos szabályok értelmében, ha az eladás a vásárlás után, az attól számított egy éven belül valósult meg, akkor a megvásárolt lakás után a vagyonszerző köteles volt a részére kiszabott illeték megfizetésére, és csak a sikeres eladást követően lehetett kérelmezni a forgalmi értékek különbözetén felüli összegre jutó illeték visszatérítését.

cserét pótló vétel néven ismert jogintézmény alapján lakástulajdon vásárlása esetén, ha a magánszemély vevő a másik lakástulajdonát a vásárlást megelőző vagy azt követő egy éven belül eladja, az illeték alapja a vásárolt és az eladott lakástulajdon – terhekkel nem csökkentett – forgalmi értékének a különbözete.

 


Tovább olvasok

Már biztos változik a CSOK és az újépítésű ingatlanok ÁFA-ja is!

 

CSOK változás!!!

2018. december 1-től már a kétgyermekes családok számára is elérhető a kedvező kamatozású lakáshitel, a háromgyermekes családok pedig megnövekedett összegre jogosultak, ha új építésű ingatlant vásárolnak, vagy ilyet építenek!

Fontos, hogy a vissza nem térítendő összegek nem módosulnak!

- 2 gyermek esetén a 2,6M Ft vissza nem térítendő +10M Ft kedvező kamatozású hitel lesz elérhető decembertől
- 3 gyermek esetén a 10M Ft vissza nem térítendő mellé +15M Ft kedvező kamatozású hitel lesz elérhető!

 

CSOK támogatási összegek:

 

Új építésű ingatlanok ÁFA-ja is változik!!!

Azon beruházások esetén, ahol a projekt már rendelkezett építési engedéllyel 2018.11.01-jén, ott marad az 5%-os kedvezményes ÁFA kulcs, feltéve, ha a használatbavételi engedély 2023.12.31-ig megszületik!

CSOK jogosultság ellenőrző - ÚJ ingatlan vásárlása vagy építése esetén (PDF, 907.97 KB)

CSOK jogosultság ellenőrző - HASZNÁLT ingatlan vásárlása esetén! (PDF, 787.17 KB)