• NEM AKAR KIKÖLTÖZNI AZ ALBÉRLŐ - MIT TEGYEK? KISOKOS TULAJDONOSOKNAK

  NEM AKAR KIKÖLTÖZNI AZ ALBÉRLŐ - MIT TEGYEK? KISOKOS TULAJDONOSOKNAK

  A kedves albérlő fogja, megmakacsolja magát és úgy dönt, hogy ő bizony nem fog kiköltözni a lakásból. Sajnos szinte minden ingatlantulajdonosnak ismerős lehet a probléma. 

  Összességében nagyon nehéz mindenki számára megfelelő megoldást találni - de lehet néhány trükk a tarsolyban. Ezeket mutatjuk most be a cikkben.

  Read more

 • MENNYIÉRT MEHET ALBÉRLETBE EGY EGYETEMISTA? ÉS MIRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI?

  MENNYIÉRT MEHET ALBÉRLETBE EGY EGYETEMISTA? ÉS MIRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI?

  Július 22-én hirdették ki a ponthatárokat - ez a dátum azonban nem csak azért fontos, mert az egyetemi felvételi múlott rajta. Innéttől ugyanis eldördül a startpisztoly, és megindul a roham az albérletekért. 

  De mire számíthat az, akit most vettek fel egyetemre? Mennyibe kerül egy átlagos albérlet Budapesten, és a többi, egyetemi városban? Mit tehet az, aki nem jutott be a kollégiumokba?

  Utánanéztünk.

  Read more

 • HOGYAN LEGYEN BIZTONSÁGOS AZ OTTHONOD? [5+1 PRAKTIKUS TIPP]

  HOGYAN LEGYEN BIZTONSÁGOS AZ OTTHONOD? [5+1 PRAKTIKUS TIPP]

  A neten rengeteg hírt találni betöréses lopásokkal, rablásokkal kapcsolatban. És a veszély bizony nem csak vidéken, hanem a fővárosban is nagyon valós. 

  Read more

 • MIÉRT DRÁGULNAK AZ ÉPÍTŐANYAGOK?

  MIÉRT DRÁGULNAK AZ ÉPÍTŐANYAGOK?

  Ezerrel dübörögnek a felújítási projektek az országban - ami talán még ennél is fontosabb, hogy ezzel párhuzamosan az építőanyagok is esztelen drágulásba kezdtek. Ami ma 20.000 forint, könnyen lehet, hogy egy hét múlva már 25.000 forint lesz, és ami a legrosszabb, hogy egyelőre nem látni a folyamat végét.

  Read more

 • 5 TIPP, HOGYAN KÉSZÍTS JÓ FOTÓT AZ INGATLANRÓL (HOGY EL TUDD ADNI)

  5 TIPP, HOGYAN KÉSZÍTS JÓ FOTÓT AZ INGATLANRÓL (HOGY EL TUDD ADNI)

  Rengeteg (tényleg: rengeteg) olyan ingatlan hirdetéssel találkozni a neten, ahol a képek finoman szólva sem néznek ki jól. Bár most pezseg az ingatlanpiac, és jó esélyei vannak annak, aki el szeretné adni a lakását, mégsem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ne tegyünk meg mindent a sikeres ingatlan eladás érdekében. 

  Épp ezért most olyan tippeket mutatunk, amik optikailag feltuningolják az ingatlan hirdetésedet, így jelentősen lerövidítheted az eladás idejét!

  Tipp: ha szeretnél tippeket kapni arról, hogyan kell jó szöveget írni az ingatlan adatlapodra, akkor kattints ide, és olvasd el az útmutatónkat!

  Read more

 • MINDEN, AMIT A NAPELEMRŐL ÉS AZ ELEKTROMOS FŰTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

  MINDEN, AMIT A NAPELEMRŐL ÉS AZ ELEKTROMOS FŰTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

  Az új építésű házak esetében már elvárás, hogy legyen megújuló energia, azonban egyre több felújító is választ valamilyen alternatív energiaforrást. Ezek közül az egyik legnépszerűbb kombó a napelemes rendszer és az elektromos fűtés. De vajon mennyibe kerül egy ilyen rendszer telepítése? Tényleg megéri? És lehet-e rá támogatást kapni? 

  A cikkben most bemutatunk mindent, amit ezekről tudni érdemes.

  Read more

 • LAKÁSFELÚJÍTÁSI LÁZ: ÉRDEMES-E (MOST) BELEVÁGNI?

  LAKÁSFELÚJÍTÁSI LÁZ: ÉRDEMES-E (MOST) BELEVÁGNI?

  A lakásfelújítási támogatásoknak köszönhetően a vásárlók valósággal megrohamozták a használt lakások piacát, főleg a megyeszékhelyeken - a fővárosban viszont némi visszaesés tapasztalható.

  A másik részről viszont ott van az elképesztő mértékű építőanyag drágulás, valamint a szakemberhiány, ami megriasztja a felújítani készülőket. Vajon érdemes-e most belevágni, vagy játsszunk inkább a kivárásra? Mi az oka az építőanyagok drágulásának? Ezeket járjuk most körbe a cikkben.

  Read more

 • VÁRNI VAGY NEM VÁRNI? AVAGY ÉRDEMES-E MOST ELADNI AZ INGATLANT

  VÁRNI VAGY NEM VÁRNI? AVAGY ÉRDEMES-E MOST ELADNI AZ INGATLANT

  A jelenlegi ingatlanbummot elnézve az ember csak arra tud gondolni, hogy hova tovább? Némi stagnálást követően ugyanis az ingatlanárak ismét meredeken emelkedni kezdtek, annal ellenére, hogy az 5%-os, kedvezményes lakásáfa miatt most "olcsóbbak" a lakások. 

  Ha most te is azon morfondírozol, hogy érdemes-e várni, vagy most kell lépni, és a csúcson eladni az ingatlant, akkor ez a cikk neked szól!

   

  Read more

 • MITŐL OKOS AZ OKOSOTTHON, ÉS MIT ÉRDEMES RÓLA TUDNI?

  MITŐL OKOS AZ OKOSOTTHON, ÉS MIT ÉRDEMES RÓLA TUDNI?

  Ma már kis túlzással minden “okosabb nálunk”: a telefon, a tévé, a porszívó - de kapható már okoshűtő és okostükör is. Az “okos-trend” pedig már jó pár éve elérte a házakat is; viszont a technológia csak az elmúlt 2-3 évben lett annyira kiforrott, hogy már megfizethető kategóriába tartozik. 

  De tulajdonképpen mitől is okos egy okosotthon? Tényleg ez a jövő? És ha igen, akkor mi lesz a régi házakkal? 

  Read more

 • ÉRDEMES-E AZ INGATLANT FACEBOOK MARKETPLACE-N HIRDETNI?

  ÉRDEMES-E AZ INGATLANT FACEBOOK MARKETPLACE-N HIRDETNI?

  Egy kissé rendhagyó poszt következik, azonban úgy gondoljuk, hogy ingatlanosként nem mehetünk el szó nélkül mellette. A Marketplace-t a "Facebook Vaterájaként" is emlegetik, és mivel rengeteg ingatlant hirdetnek, így nagyon érdekes ingatlanos szemmel is jobban megvizsgálni a platformot.

  A cikkben bemutatjuk, mi is az a Facebook Marketplace, miért lehet hasznos, ha ingatlan hirdetést szeretnél feladni, illetve milyen előnyei és hátrányai vannak.

  Read more

 • ERRE AZ 5 DOLOGRA FIGYELJ, HA TE SZERETNÉD ELADNI A LAKÁSODAT!

  ERRE AZ 5 DOLOGRA FIGYELJ, HA TE SZERETNÉD ELADNI A LAKÁSODAT!

  Nagyon sokan próbálják meg eladni “saját kezűleg” az ingatlanukat, hiszen ezzel megspórolhatják az ingatlanközvetítőnek járó jutalékot. Az emberek ugyanis rendszerint azt gondolják, hogy felteszik a házat egy-két ingatlanközvetítő portálra, és adok-veszek csoportba, és maximum 1-2 hónap alatt elkel. 

  Igen ám, de nem számolnak azzal, hogy ez mennyi időt, energiát (és ezzel együtt pénzt) emészt fel!

  Nézzük is meg részletesen, hogy mire kell odafigyelni abban az esetben, ha te szeretnéd eladni az ingatlanodat.

   

  Read more

 • KI AZ AZ INGATLAN ÉRTÉKBECSLŐ, ÉS MIT CSINÁL PONTOSAN?

  KI AZ AZ INGATLAN ÉRTÉKBECSLŐ, ÉS MIT CSINÁL PONTOSAN?

  Mennyit érhet az ingatlanom? - teszik fel maguknak sokan a kérdést, majd elkezdenek matekozni. A legtöbben azt gondolják, hogy egy ingatlan értékét nem túl bonyolult meghatározni. 

  Hiszen elég csak megnézni, hogy a környéken lévő, hasonló állapotú lakásokat mennyiért adják, ki kell számolni, mekkora a négyzetméterár, majd felszorozni a tulajdonunkban álló lakás négyzetméterével. 

  Viszont egy ingatlan állapotát rengeteg tényező befolyásolja: a kora, a szerkezet állapota, a piaci viszonyok, az elhelyezkedés, a szomszédok, az esztétikum - csak hogy a legnépszerűbbeket említsük. Erre pedig laikusként egyszerűen nem látunk rá. 

  Egy rosszul meghatározott eladási áron rengeteg dolog áll, vagy bukik. Ha túl drágán adod, évekig is a piacon lehet, ha pedig túl olcsón, akkor sok százezer-, vagy akár millió forintot is veszíthetsz. 

  Épp ezért jó ötlet megbízni az állapotfelméréssel egy értékbecslőt. Régebben már írtunk arról, hogy az értékbecslés miképp működik a koronavírus-járvány alatt, most azonban általánosságban járjuk körbe a témát.

  Read more