• HOGYAN ÍRD MEG AZ INGATLANHIRDETÉS SZÖVEGÉT? 5 TIPP EGY SZÖVEGÍRÓTÓL

  HOGYAN ÍRD MEG AZ INGATLANHIRDETÉS SZÖVEGÉT? 5 TIPP EGY SZÖVEGÍRÓTÓL

  Egy jó ingatlant is el lehet adni egy rossz lakás hirdetéssel - csak sokkal nehezebb. Megfordítva a dolgot: egy rossz ingatlant is el lehet adni egy jó hirdetéssel. Ebből már talán te is jól látod, hogy egy-egy eladó ingatlan esetében mekkora jelentősége is van a szövegnek. 

  Jómagam már számtalan olyan hirdetéssel találkoztam, ami után biztos voltam benne, hogy az ingatlanos vagy a tulaj igazából el sem akarja adni a lakást. 

  Sokan csak és kizárólag a fényképeket tartják fontosnak. Való igaz, hogy nagyon lényegesek, hiszen elsősorban vizuálisan kell, hogy tetszen egy adott ingatlan. De a szöveggel még “gusztusosabbá” lehet tenni a hirdetést.

  Hiszen gondolj csak bele: egy étel hiába néz ki nagyon jól, ha egyébként teljesen íztelen. 

  De mi az, ami igazán vonzóvá tesz egy lakáshirdetést? A cikkben megmutatom neked, hogyan tudsz te is vevőcsalogató ismertetőket írni az eladó ingatlanodhoz.

  Tovább olvasok

 • AZ INGATLAN BUDAFOK MÁR VIRTUÁLISAN IS KÖRBEVEZET A LAKÁSOKBAN

  AZ INGATLAN BUDAFOK MÁR VIRTUÁLISAN IS KÖRBEVEZET A LAKÁSOKBAN

  A járványnak kétségkívül rengeteg negatív hatása volt - hiszen vállalkozások mentek tönkre, és emberek vesztették el az állásukat. Azonban nem szabad elmennünk a pozitív változások mellett sem, amik alatt leginkább a digitalizációt, és az ezzel együtt járó kényelmet értjük.

  A mai technológia ugyanis már lehetővé teszi, hogy szinte mindent otthonról, kényelmesen a négy fal közül el tudjunk intézni: a bankolást, az SZJA-bevallást, a számlák befizetését, vagy épp a bevásárlást.

  Ez a fajta átalakulás az ingatlanosok piacát sem kerülhette el. Habár a műszaki feltételek már régebb óta adottak a virtuális lakásnézéshez, a járvány miatt az elterjedése drasztikusan megemelkedett. 

  Ennek a turbó-fokozatnak köszönhetően már egyre több helyen elérhetőek az ingatlan videók, és az ún. virtuális séták, amiket a cikkünkben részletesen bemutatunk.

  Tovább olvasok

 • MÉRSÉKLŐDNEK AZ INGATLANÁRAK A JÁRVÁNY MIATT

  MÉRSÉKLŐDNEK AZ INGATLANÁRAK A JÁRVÁNY MIATT

  Ha figyelemmel kíséred az ingatlanárak alakulását, akkor minden bizonnyal feltűnt már, hogy a meredek erősödéshez képest 2019-ben már jóval szolidabb emelkedés volt a jellemző. Ehhez képest most, az eddigi tendenciák alapján, május végére mintegy 40%-kal estek vissza a lakáseladások a fővárosban - leginkább a járvány miatt.

  Tovább olvasok

 • EZEK AZ ÚJÉPÍTÉSŰ INGATLANOK KAPHATÓAK BUDAFOKON

  EZEK AZ ÚJÉPÍTÉSŰ INGATLANOK KAPHATÓAK BUDAFOKON

  Szerencsére az életünk szépen lassan kezd visszaállni a már megszokott kerékvágásba. (Legalábbis bizonyos megkötések mellett.) Épp ezért időszerűnek látjuk, hogy ismét egy csokorba szedjük a legjobb piacon lévő ingatlanokat.

  Most olyan újépítésű lakásokat mutatunk, amik kizárólag a XXII. kerületben, Budafokon találhatóak.

  Fontos: amennyiben tetszik egy-egy adott ingatlan, kattints a címben található linkre, hogy további infókat kapj. Ha pedig szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, akkor a leírások alatti kontakra kell kattintanod.

  Tovább olvasok

 • SZERETNÉD KITANULNI AZ INGATLANOS SZAKMÁT? CSATLAKOZZ AZ INGATLAN BUDAFOK CSAPATÁHOZ!

  SZERETNÉD KITANULNI AZ INGATLANOS SZAKMÁT? CSATLAKOZZ AZ INGATLAN BUDAFOK CSAPATÁHOZ!

  Előre figyelmeztetünk: ez nem egy szokványos álláshirdetés lesz. Sőt, igazából nem is munkaajánlat lesz, inkább egy perspektíva, ami megmutatja neked, mire számíthatsz, ha úgy döntesz, belevágsz az ingatlanos szakmába. 

  Nem fogunk hazudni.

  Habár kívülről úgy látszik, hogy ez egy könnyű, “csevegős” szakma; nagyon komoly tudás és kitartás kell hozzá, amíg komoly szakembernek mondhatod magad. De vágjunk is a közepébe, és nézzük meg, milyen is egy ingatlanos élete!

  Tovább olvasok

 • KIADÓ ALBÉRLETEK AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 - 212.000 FORINT KÖZÖTT

  KIADÓ ALBÉRLETEK AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 - 212.000 FORINT KÖZÖTT

  Az előző bejegyzésünkben 3 remek kiadó lakást gyűjtöttünk össze, 150 ezer forint alatt. Mivel továbbra is sok megkeresés érkezik hozzánk az albérletekkel kapcsolatban, úgy gondoltuk, folytatjuk a sorozatunkat. Így a cikkünkben ugyancsak 3 ingatlant gyűjtöttünk össze 150 és 212 ezer forint közötti ársávban.

  A könnyebb átláthatóság érdekében növekvő sorrendben mutatjuk őket: reméljük ezek között megtalálod majd álmaid albérletét!

  Tovább olvasok

 • 3 KIADÓ LAKÁS AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 FORINT ALATT

  3 KIADÓ LAKÁS AZ ingatlanbudafok.hu-n 150.000 FORINT ALATT

  A járvány miatt jelenleg úgy fest, hogy mérséklődnek az albérletek árai. Ez valamilyen szinten érthető is, hiszen a külföldi turizmus a korlátozások miatt gyakorlatilag megszűnt, így rengeteg Airbnb-s lakás szabadult fel. Ezeket pedig a tulajdonosok most hosszú távra igyekeznek kiadni. A kereslet-kínálat oldal tehát megváltozott, így most jó esélyed van rá, hogy jó ár-érték arányú albérletet találj magadnak.

  Amennyiben éppen albérletet keresel, mutatunk 3 szuper ár-érték arányú lakást itt, az ingatlanbudafok.hu-n!

  Tovább olvasok

 • TAVASZ ÉS TERASZ, AVAGY KERTES HÁZAK BUDAFOKON

  TAVASZ ÉS TERASZ, AVAGY KERTES HÁZAK BUDAFOKON

  Itt a tavasz, csiripelnek a madarak, és az embernek a hosszú tél után szüksége van némi D-vitaminra. Ilyenkor a legjobb kiülni a kertbe a teraszra, és sütkérezni a gyenge napfényben. Épp ezért úgy gondoltuk összeállítunk egy TOP 3-as listát a legjobb kertes házakról, itt az ingatlanbudafok.hu/blog/ oldalán.

  Az ember és a természet

  Hiába az urbanizáció (városiasodás), az embernek szüksége van a természetre - még akkor is, ha Budapesten él. Gondolj csak bele, hogy nyáron tele vannak a parkok, a Margit-sziget, és a Duna-part. Azonban előfordulhat, hogy csak csendesen ki szeretnél feküdni a napozni, olvasni egy könyvet, vagy épp meginni egy jéghideg üdítőt, és csak meredni a semmibe.

  Amennyiben kertes házad van, elkerülheted a nyüzsgést és anélkül élvezheted a zöld lombok látványát, hogy ki kellene lépned az utcára, és elsétálni a legközelebbi parkig.

  Tovább olvasok

 • LAKÁSHITELEK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN: SZIGORÍTOTTÁK A FELTÉTELEKET

  LAKÁSHITELEK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN: SZIGORÍTOTTÁK A FELTÉTELEKET

  Egy ingatlan vásárlása talán az egyik legnagyobb, és legkomolyabb kiadás az ember életében. Sajnos nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy zsebből, pusztán a megtakarításokból kifizessenek egy sok tízmilliós összeget. Éppen ezért az egyik legkézenfekvőbb megoldás a lakáshitel igénylése. Azonban - mivel igencsak komoly összegekről van szó - nem mindegy, milyen konstrukciót választasz. 

  Mivel minden igény, helyzet eltérő, így a cikkben nem ajánlunk konkrét lakáshiteleket (erre az ingyenes tanácsadásunk során kerül sor). Azonban bemutatjuk, hogy mi szükséges a hiteligényléshez, mekkora önerő kell, és hogy be lehet-e számítani egy ingatlant fedezetként.

  Előbb azonban nézzük meg, mit mutatnak a statisztikák!

  Tovább olvasok

 • AKADÁLYOZZA-E A BABAVÁRÓ HITELT A KORONAVÍRUS?

  AKADÁLYOZZA-E A BABAVÁRÓ HITELT A KORONAVÍRUS?

  A járvány nem csupán a lakásvásárlási terveket írta felül, de a hitelek piacát is. Éppen ezért a koronavírus miatt a legtöbb hiteligénylő meglehetősen nagy dilemmában van: vajon érdemes-e most beleugrani a CSOK-ba, vagy épp a Babaváró támogatásba?

  Mielőtt mélyebben is belemennénk a témába, így tömören bemutatjuk, mi is az a Babaváró hitel, és milyen feltételekkel tudod igényelni.

  Tovább olvasok

 • CSOK ÉS KORONAVÍRUS: MIT KELL TUDNI EBBEN A HELYZETBEN?

  CSOK ÉS KORONAVÍRUS: MIT KELL TUDNI EBBEN A HELYZETBEN?

  Sajnos a koronavírus nem csupán karantént, de hibernációt is hozott magával. Mivel a járvány perpillanat az egész világgazdaságot megbénította, sajnos hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy türelmesen várjunk.

  Várjunk, amíg újra talpra áll a turizmus, várjunk, amíg újra megnyitják a határokat… és sajnos várnunk kell a hitelre - és így a CSOK-ra is.

  Tovább olvasok

 • VÁLTOZIK-E AZ ÉRTÉKBECSLÉS MENETE A JÁRVÁNY MIATT?

  VÁLTOZIK-E AZ ÉRTÉKBECSLÉS MENETE A JÁRVÁNY MIATT?

  A koronavírus-járvány már az ingatlanpiacon érzékelteti a hatásait. Ez persze érthető is, hiszen sajnos a korlátozások, leállások miatt rengetegen vesztették el az állásukat, vagy került veszélybe az egzisztenciájuk, netán megélhetésük. Egyelőre lehetetlen megmondani, mikor futhat le a járvány, és végül milyen károkat szenvednek a különböző szektorok (és így az ingatlanpiac is).

  Az élet azonban nem áll meg - csak más mederben folyik tovább, mint ahogyan azt eddig megszokhattuk.

  Számtalan, kisebb-nagyobb változásra lehet számítani a hétköznapi rutin-jellegű procedúrák - így az ingatlan-értékbecslés során is.

  Tovább olvasok