• MIÉRT ÉRDEMES BUDAFOKRA KÖLTÖZNI? PROGRAMAJÁNLÓ ÉS TIPPEK

  MIÉRT ÉRDEMES BUDAFOKRA KÖLTÖZNI? PROGRAMAJÁNLÓ ÉS TIPPEK

  A XXII. kerület, vagyis Budafok-Tétény területe tele van ellentmondással. 

  Egyrészt egy nyüzsgő, folyamatosan fejlődő kis szeglete a fővárosnak, hiszen van itt minden, ami szem-szájnak ingere. Művésznegyed, dombtető, természetvédelmi területek, és horgászási lehetőség. De a kultúra rajongóinak is igazi csemegét nyújtanak a múzeumok, vagy a Törley-kastély.

  Másrészt viszont vannak dombok, szép kilátás, és nyáron tücsökciripelés - szóval a természet szerelmesei is megtalálják a számításaikat.

  Ich lese weiter

 • NAPELEMES PÁLYÁZAT 2021 - MUTATJUK A RÉSZLETEKET

  NAPELEMES PÁLYÁZAT 2021 - MUTATJUK A RÉSZLETEKET

  Az alternatív energiaforrások hazánkban is egyre elterjedtebbek, így az ezzel kapcsolatos pályázatok is nagyon népszerűek, 2021-ben és 2022-ben is lehet igényelni a napelem pályázatot, amelynek keretében ingyen, és önerő nélkül juthatunk hozzá a panelokhoz. A cikkben összeszedtük a részleteket, amit a vissza nem térítendő támogatással kapcsolatban tudni érdemes.

  Ich lese weiter

 • MINDEN, AMIT A ZÖLD OTTHON PROGRAMRÓL TUDNI ÉRDEMES

  MINDEN, AMIT A ZÖLD OTTHON PROGRAMRÓL TUDNI ÉRDEMES

  Az NHP Zöld Otthon Program egy új támogatási forma, olyannyira, hogy még csupán alig 1 hónapja, október 4. óta érhető el. Az már most borítékolható, hogy a pályázat hatalmas siker lesz, hiszen 2,5%-os, végig fix hitelt nem igazán találni a piacon. 

  Ha te is szeretnéd igénybe venni az NHP ZOP-t, akkor ez a cikk neked szól: összeszedtünk mindent, amit a pályázattal kapcsolatban érdemes tudni.

  Ich lese weiter

 • INGATLANT KERESEK! - KI ÜZENT A POSTALÁDÁBAN?

  INGATLANT KERESEK! - KI ÜZENT A POSTALÁDÁBAN?

  "A házban vagy a környéken eladó lakást keresek, gyors költözéssel. Kérem, amennyiben tud ilyet, hívjon az alábbi számon: +36XXXX. Üdvözlettel: Gipsz Jakab"

  Biztosan te is találkoztál már a postaládádban ilyen (vagy ehhez hasonló) papírfecnin hagyott üzenetekkel, amikben eladó lakást keresnek. Jellemzően a fővárosban, azon belül is a panelekben bevett szokás szórólapozni. 

  De mit tegyél akkor, ha épp a lakásodat árulod? Felhívd-e a számot, vagy úgyis csak egy ingatlanos próbál csőbe húzni? 

  Ich lese weiter

 • HOGYAN TALÁLD MEG ÁLMAID OTTHONÁT? INGATLAN KERESÉSI TIPPEK

  HOGYAN TALÁLD MEG ÁLMAID OTTHONÁT? INGATLAN KERESÉSI TIPPEK

  Megtalálni az álomotthont picit olyan, mint megtalálni álmaid párját. Mindenkinek van elképzelése arról, hogy milyen az ideális férfi/nő, lehet szőke, barna, fekete hajú; kék vagy barna szemű, magas vagy alacsony. Érdekes, hogy az álomházat mégis sokan vaktában lövöldözve keresik. 

  Persze lehet, hogy te azon szerencsések közé tartozol, aki egész egyszerűen meglátott egy házat, és beleszeretett úgy ahogy volt. Ha viszont nem, akkor érdemes elolvasnod a listát, mert rengeteg új ötletet adunk majd.

  Ich lese weiter

 • LAKÁST VÁSÁROLNÁL? ÍGY (NEM) ÉRDEMES ALKUDOZNI

  LAKÁST VÁSÁROLNÁL? ÍGY (NEM) ÉRDEMES ALKUDOZNI

  Talán mindenféle előítélet nélkül kijelenthetjük, hogy mi magyarok bizony ár érzékenyek vagyunk. Ha valami akciós, szinte biztos, hogy egyből elkapkodjuk, ha pedig valami (szerintünk) aránytalanul túlárazott, akkor nem fogjuk megvásárolni.

  Ez pedig hatványozottan igaz akkor, ha az ember egy nagyobb értékű ingóságot - például autót - vagy ingatlant szeretne venni. Ilyen esetekben még azok is alkudozni kényszerülnek, akik egyébként még csak a gondolatától is irtóznak. 

  De hogyan kell helyesen alkudni? 

  Ich lese weiter

 • NEM AKAR KIKÖLTÖZNI AZ ALBÉRLŐ - MIT TEGYEK? KISOKOS TULAJDONOSOKNAK

  NEM AKAR KIKÖLTÖZNI AZ ALBÉRLŐ - MIT TEGYEK? KISOKOS TULAJDONOSOKNAK

  A kedves albérlő fogja, megmakacsolja magát és úgy dönt, hogy ő bizony nem fog kiköltözni a lakásból. Sajnos szinte minden ingatlantulajdonosnak ismerős lehet a probléma. 

  Összességében nagyon nehéz mindenki számára megfelelő megoldást találni - de lehet néhány trükk a tarsolyban. Ezeket mutatjuk most be a cikkben.

  Ich lese weiter

 • MENNYIÉRT MEHET ALBÉRLETBE EGY EGYETEMISTA? ÉS MIRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI?

  MENNYIÉRT MEHET ALBÉRLETBE EGY EGYETEMISTA? ÉS MIRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI?

  Július 22-én hirdették ki a ponthatárokat - ez a dátum azonban nem csak azért fontos, mert az egyetemi felvételi múlott rajta. Innéttől ugyanis eldördül a startpisztoly, és megindul a roham az albérletekért. 

  De mire számíthat az, akit most vettek fel egyetemre? Mennyibe kerül egy átlagos albérlet Budapesten, és a többi, egyetemi városban? Mit tehet az, aki nem jutott be a kollégiumokba?

  Utánanéztünk.

  Ich lese weiter

 • HOGYAN LEGYEN BIZTONSÁGOS AZ OTTHONOD? [5+1 PRAKTIKUS TIPP]

  HOGYAN LEGYEN BIZTONSÁGOS AZ OTTHONOD? [5+1 PRAKTIKUS TIPP]

  A neten rengeteg hírt találni betöréses lopásokkal, rablásokkal kapcsolatban. És a veszély bizony nem csak vidéken, hanem a fővárosban is nagyon valós. 

  Ich lese weiter

 • MIÉRT DRÁGULNAK AZ ÉPÍTŐANYAGOK?

  MIÉRT DRÁGULNAK AZ ÉPÍTŐANYAGOK?

  Ezerrel dübörögnek a felújítási projektek az országban - ami talán még ennél is fontosabb, hogy ezzel párhuzamosan az építőanyagok is esztelen drágulásba kezdtek. Ami ma 20.000 forint, könnyen lehet, hogy egy hét múlva már 25.000 forint lesz, és ami a legrosszabb, hogy egyelőre nem látni a folyamat végét.

  Ich lese weiter

 • 5 TIPP, HOGYAN KÉSZÍTS JÓ FOTÓT AZ INGATLANRÓL (HOGY EL TUDD ADNI)

  5 TIPP, HOGYAN KÉSZÍTS JÓ FOTÓT AZ INGATLANRÓL (HOGY EL TUDD ADNI)

  Rengeteg (tényleg: rengeteg) olyan ingatlan hirdetéssel találkozni a neten, ahol a képek finoman szólva sem néznek ki jól. Bár most pezseg az ingatlanpiac, és jó esélyei vannak annak, aki el szeretné adni a lakását, mégsem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ne tegyünk meg mindent a sikeres ingatlan eladás érdekében. 

  Épp ezért most olyan tippeket mutatunk, amik optikailag feltuningolják az ingatlan hirdetésedet, így jelentősen lerövidítheted az eladás idejét!

  Tipp: ha szeretnél tippeket kapni arról, hogyan kell jó szöveget írni az ingatlan adatlapodra, akkor kattints ide, és olvasd el az útmutatónkat!

  Ich lese weiter

 • MINDEN, AMIT A NAPELEMRŐL ÉS AZ ELEKTROMOS FŰTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

  MINDEN, AMIT A NAPELEMRŐL ÉS AZ ELEKTROMOS FŰTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

  Az új építésű házak esetében már elvárás, hogy legyen megújuló energia, azonban egyre több felújító is választ valamilyen alternatív energiaforrást. Ezek közül az egyik legnépszerűbb kombó a napelemes rendszer és az elektromos fűtés. De vajon mennyibe kerül egy ilyen rendszer telepítése? Tényleg megéri? És lehet-e rá támogatást kapni? 

  A cikkben most bemutatunk mindent, amit ezekről tudni érdemes.

  Ich lese weiter